SEGRE

Govern i Paeria de Lleida impulsen per fases la gran àrea residencial al costat de l'Ll-11

Imatge aèria del poligon industrial El Segre, a Lleida.

Imatge aèria del poligon industrial El Segre, a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Generalitat i Paeria van posar ahir en marxa formalment el desenvolupament de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), amb 61,4 hectàrees entre Cappont, la Bordeta i Magraners als dos costats de l’Ll-11, en una reunió telemàtica del consell general del consorci urbanístic de l’ARE, format per ambdós administracions. La directora de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) Mercè Conesa, assumeix la presidència i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, la vicepresidència, càrrecs que seran rotatoris anualment.

El consorci està participat en un 51% per l’Incasòl i en un 49% per la Paeria. Conesa va indicar que aquesta reunió “suposa un impuls per al desenvolupament d’aquest sector, alhora que dona resposta a l’ordenació municipal i a les necessitats d’habitatge de Lleida”.

Per la seua part, Postius va assenyalar que el que es farà és un “redimensionament” de l’ARE, de manera que s’abordarà per fases, a través de diferents polígons d’actuació, en lloc de tot alhora com estava plantejat inicialment, fa tretze anys. Cal tenir en compte que l’ARE preveu edificar 3.687 habitatges. Així mateix, va dir que el seu desenvolupament inclourà la previsió de creixement de Fira de Lleida, que afronta amb els terrenys del pla.

Postius va manifestar que aquest és “un projecte estratègic per cosir el teixit urbà de la ciutat” i va destacar que “és el sector natural de creixement natural dels barris del marge esquerre del riu Segre i la seua ordenació ens permetrà acabar amb el buit que hi ha i donar resposta a les necessitats de sòl de la ciutat”. En l’àmbit de l’ARE també es troba la zona on Carrefour té previst un centre comercial.

tracking