SEGRE

EDUCACIÓ CURS 2022-2023

Overbooking a les escoles bressol de Lleida després de 4 cursos amb vacants

La Paeria registra 543 sol·licituds per a 498 places, però no concreta quantes per a P2, que serà gratuït || Totes les peticions excepte 90, de forma telemàtica

Alumnes de l’escola bressol de Balàfia, ahir a la tarda.

Alumnes de l’escola bressol de Balàfia, ahir a la tarda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les escoles bressol de la ciutat de Lleida han registrat de nou overbooking de preinscripcions després de quatre cursos en els quals el termini va acabar sense haver omplert totes les vacants ofertes. Segons dades de la Paeria, han rebut 543 sol·licituds per a les 498 places per a nens de fins a 3 anys que ofereixen de cara al curs 2022-2023 els setze centres municipals i la llar d’infants pública de la Generalitat, La Faldeta. Això suposa un excés de peticions del 9% (45).

L’última vegada que hi va haver més demanda que ofereix a les escoles bressol de la capital va ser en la preinscripció per al curs 2018-2019, 691 sol·licituds per a 668 places. L’any anterior també van sobrar inscrits, amb 676 per a 611 vacants. Per al curs 2016-17 també hi va haver overbooking.

De fet, fins al 2014 sempre quedaven fora desenes de nens, però després la xifra d’inscrits va anar oscil·lant segons l’any. L’ajuntament no va detallar quantes del total de peticions per al pròxim curs corresponen a les 185 vacants ofertes a P2 (que ara ha passat a denominar-se I2), les destinades a nens de dos anys que a partir del proper curs seran gratuïtes. El departament d’Educació assumirà els 1.600 euros anuals per plaça de P2 que es calcula que ara aporta les famílies i subvencionarà amb 800 les places privades.

Sí que va detallar que, del total de sol·licituds, 90 es van efectuar de manera presencial a la regidoria d’Educació i la resta, online. Aquest any, a les escoles bressol oferien suport a l’hora de formalitzar les preinscripcions de manera telemàtica i es va oferir també tramitar-les des de diversos centres cívics. Una altra novetat del pròxim curs és el reforç del nombre de monitors als menjadors dels centres que acullen nens amb necessitats educatives específiques.

tracking