SEGRE

ECONOMIA PROPOSTES

Crida a mesures urgents perquè Lleida pugui ser més competitiva

Compromesos amb el Futur, de la Fundació ICG, insta a crear ja un consorci publicoprivat territorial || Creu que alguns sectors pateixen un notable abandó

Compromesos amb el Futur de Lleida va celebrar la primera reunió abans de la pandèmia.

Compromesos amb el Futur de Lleida va celebrar la primera reunió abans de la pandèmia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup d’opinió Compromesos amb el Futur de Lleida, impulsat per la Fundació ICG i format per personalitats procedents del món polític, econòmic i social, va reclamar ahir a les administracions “mesures immediates per evitar que Lleida perdi competitivitat”, entre les quals prioritza crear un consorci publicoprivat que integri totes les institucions del territori, entitats empresarials, professionals i socials. Va remarcar que alguns sectors “pateixen un important abandó per part de totes les administracions, especialment de l’Estat i la Generalitat”, i va alertar que “si no s’actua aquesta situació s’agreujarà”. Va posar com a exemple que la fàbrica de bateries per a vehicles elèctrics s’instal·li a Sagunt i la de components, a Mont-roig del Camp.

Reclama mesures urgents per garantir l’arrelament de la població, dinamitzar l’economia i no quedar-se a la cua de Catalunya i d’altres llocs de l’Estat “davant de la falta de compromís detectat a les institucions públiques i partits polítics per desenvolupar polítiques reals que impulsin l’economia i l’estat del benestar a les comarques de Lleida”. “La crisi de l’agricultura no s’enfoca amb serietat, hi ha una necessitat de tota la societat de Lleida de fer un front comú, hi ha crisi al comerç, hàndicaps que haurien de superar-se”, va afirmar l’exalcalde de Lleida i exconseller d’Agricultura Antoni Siurana, com a portaveu del grup de reflexió de la Fundació ICG.En aquest sentit, va lamentar que no s’hagi fet realitat la seua proposta d’abans de la pandèmia de crear un consorci que englobi no només les institucions, sinó la societat civil, grans empreses, la UdL, col·legis professionals, les organitzacions empresarials i també els sindicats. Siurana va opinar que totes les institucions han d’actuar “amb voluntat d’entesa”.

D’altra babda, va insistir que és necessari el bon veïnat amb Aragó i acabar amb les divergències. “Necessitem col·laboració, no tensió”, va dir, i encara que va assenyalar que Lleida ha de ser competitiva per captar inversions va precisar que, si aquestes tenen lloc a la Franja, també són beneficioses per la seua proximitat.

tracking