SEGRE

ENSENYAMENT MOBILITZACIONS

Educació xifra en només un 1,75% el seguiment de la nova vaga docent

La manifestació de docents d’ahir a Barcelona.

La manifestació de docents d’ahir a Barcelona.JORDI BORRÀS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setena vaga docent d’aquest curs convocada pels sindicats per reclamar la reversió de les retallades i contra l’avançament del curs que ve, entre altres qüestions, va tenir ahir un escàs seguiment, que Educació va xifrar en un 6,19% a Catalunya, malgrat que CCOO el va elevar al 30%. Per territoris, a Lleida va ser el més baix amb diferència, amb un 1,75% de la plantilla. La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, considera que aquestes xifres “indiquen un cert cansament” i va dir que mantenen la seua voluntat negociadora amb els sindicats.

“La nostra capacitat d’escolta i d’empatia és allà”, va assenyalar. En algunes escoles i instituts de la ciutat de Lleida no va fer vaga cap docent i en altres, molt pocs, segons els mateixos centres. La manifestació a Barcelona convocada per USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-SCS, Aspepc-Sps, UGT i CGT, va reunir unes tres mil persones.

Els sindicats volen mantenir “el pols i la pressió al departament d’Educació” per aconseguir millores laborals i negociació. Van atribuir el poc seguiment de l’aturada al fet d’estar a final de trimestre, però van apuntar que “sí que hi ha molt moviment i indignació”. Estan previstes més vagues el 2 de juny (de dos hores) i el 9 (total).

tracking