SEGRE

JUSTÍCIA PRESÓ

Ferits cinc funcionaris de la presó de Lleida al ser agredits amb pals per un pres

El reclús, de 25 anys, els va amagar sota del llit quan estava en una cel·la d'aïllament || També va causar destrosses al mobiliari i a les càmeres

Vista àrea del Centre Penitenciari Ponent.

Vista àrea del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cinc funcionaris del Centre Penitenciari Ponent van resultar ferits ahir al matí al ser agredits per un intern, segons van informar fonts penitenciàries. Els fets van tenir lloc al voltant de les 10.00 hores quan els empleats van accedir amb equips de protecció individual a una cel·la del Departament Especial de Règim Tancat (DERT) en la qual hi havia un intern en aïllament provisional i que presentava una conducta cada vegada més alterada i violenta i estava provocant destrosses al mobiliari i a les càmeres de videovigilància. A l’accedir-hi, el reclús es va enfrontar als funcionaris amb dos pals que tenia amagats sota el llit i que va aconseguir d’un pal de fregar i d’una defensa de goma que va arrabassar a un dels treballadors. En el transcurs de la contenció, cinc funcionaris van resultar ferits amb lesions lleus.

L’intern, de 25 anys, compleix una condemna de dos anys i vuit mesos de presó per robatori amb violència i intimidació i estava en primer grau de tractament per inadaptació al règim ordinari.

Funcionaris de la presó lleidatana van dur a terme a finals de l’any passat diverses protestes per denunciar l’augment de les agressions, que van xifrar en un 66 per cent l’any 2021. La més greu es va produir el mes de novembre quan un intern va pegar a un cap de mòdul que va haver de ser hospitalitzat. Fa anys que els sindicats reclamen més personal.

D’altra banda, el departament de Justícia està analitzant si és millor fer nova la presó de Ponent, la segona més antiga de Catalunya, o és més eficient una rehabilitació integral de l’actual. Per un altre costat, i mentre els tècnics prenen una decisió sobre aquesta alternativa, per garantir el manteniment de la penitencieria lleidatana s’han dut a terme actuacions amb una inversió que se situa al voltant dels 2,8 milions d’euros.

tracking