SEGRE

Suspenen el judici a un advocat de la Generalitat de Lleida acusat de falsedat documental, a petició de la defensa

L'Audiència estudiarà les al·legacions que denuncien indefensió i rebutgen la Generalitat com a acusació

L'advocat de la unitat territorial del gabinet jurídic de la Generalitat a Lleida acusat de falsedat documental, durant el judici a l'Audiència de Lleida

Suspenen el judici a un advocat de la Generalitat de Lleida acusat de falsedat documental, a petició de la defensaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha suspès el judici previst per a aquest dijous a un advocat de la Generalitat de Lleida acusat de falsedat documental, a petició de la defensa. En les qüestions prèvies, l'advocat Carles López ha al·legat indefensió durant la fase d'instrucció i rebutja la Generalitat com a acusació particular. La fiscalia i l'advocat de la Generalitat s'han oposat a la suspensió però la Sala hi ha accedit per resoldre les qüestions prèvies. La fiscalia demana per a l'advocat de la unitat territorial del gabinet jurídic del Govern a Lleida 3 anys i mig de presó i que se l'inhabiliti 3 anys i 11 mesos per treballar a l'administració pública. La jutgessa informarà de la data de continuació del judici que haurà de ser abans de 30 dies.

L'advocat de la defensa considera que la Generalitat no es pot presentar com a acusació particular perquè no estava personada en el procediment. A més, al·lega indefensió en considerar que hi va haver una "ocultació deliberada" d'informació durant la fase d'instrucció, ja que no se li va comunicar al seu client que estava investigat fins al final.

Carles López ha recordat que hi ha un termini màxim d'instrucció d'un any –abans sis mesos-, des que el jutge obre una interlocutòria d'incoació. Però quan detenen l'home, diu, ha passat gairebé un any i mig des de l'inici del procediment i per tant ja no podia presentar al·legacions, vulnerant-se així els seus drets fonamentals de defensa, planteja.

La fiscalia i l'acusació particular rebutgen aquesta indefensió en considerar que el procediment va seguir el seu curs i que es va informar l'acusat que estava investigat quan es van trobar indicis que així ho apuntaven. A més, defensen que la Generalitat sigui part en el judici ja que l'acusat treballava per a ella.

La fiscalia acusa l'home de falsedat documental en document públic en considerar que va utilitzar l'ordinador i la signatura digital de la seva superior per enviar una queixa al Consell General del Poder Judicial. La fiscalia també demana que s'imposi a l'home una multa de 5.880 euros i que se l'inhabiliti durant 3 anys i 11 mesos per treballar en qualsevol càrrec públic, de lletrat de la Generalitat o com a treballador públic a l'administració estatal, autonòmica o local. Els fets van passar el 21 de maig de 2018.

Segons l'acusació, l'home va aprofitar que estava sol a les dependències de la unitat territorial de Lleida per accedir al despatx de la cap d'Assessoria jurídica. Un cop a dins, va fer ús de la targeta T-CAT i de les claus que la cap deixava al calaix per enviar al Consell General del Poder Judicial una queixa relacionada amb un òrgan judicial de Lleida. Per fer-ho, va utilitzar la signatura digital electrònica de la dona "sabent que era fraudulent", segons la fiscalia. La defensa demana l'absolució.

tracking