SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

La Paeria resituarà l'alberg per a temporers de Lleida a les sitges de Pardinyes; el solar finalment serà per a la residència

Cedirà el solar de Josep Pallach per fer-hi una residència, i els sensesostre aniran a les Josefines || Pueyo preveu que l'equipament estarà a punt el pròxim estiu

El solar de Josep Pallach i les antigues sitges del Senpa, la ubicació inicial i la definitiva de l’alberg.

El solar de Josep Pallach i les antigues sitges del Senpa, la ubicació inicial i la definitiva de l’alberg.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alberg per a temporers s’ubicarà a les antigues sitges del Senpa de Pardinyes. Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, després d’una reunió amb el PSC, Comú, Cs i el no adscrit Sergio González. El solar de Josep Pallach on estava previst se cedirà per poder fer la residència que reclamen els veïns.

El canvi té el suport del Comú, mentre que el PSC se’n va desmarcar (vegeu el desglossament). Sí que hi va haver acord perquè les persones sense llar siguin ateses en un futur equipament a l’antic convent de les Josefines, al carrer Acadèmia i que es rehabilitarà amb fons europeus, així com disposar de cent places en pisos de l’EMU cada estiu per llogar-los a temporers i promoure “les modificacions urbanístiques necessàries” per rehabilitar immobles o fer petites construccions a l’Horta per allotjar-hi temporers. Pueyo va dir que aquests han estat “els punts de consens a què hem arribat després de mesos de reunions amb partits i entitats”.

També va assenyalar que el govern ha canviat el pla inicial d’atendre a l’alberg temporers i sensesostres i ha acceptat construir-lo en un altre solar. Va explicar que ja han parlat amb la Generalitat, propietària de les sitges, per “tenir aviat el terreny a la nostra disposició”. Només caldrà enderrocar la sitja més petita i la caseta adjacent, mentre que les altres dos quedaran intactes.

L’alcalde va detallar que la previsió és licitar les obres al juliol i començar-les a la tardor “perquè l’estiu vinent la ciutat tingui un alberg”. Va afegir que no es va arribar a un acord amb el PSC sobre la seua capacitat “òptima”, que el govern xifra en setanta places i els socialistes, en quaranta. Sobre el solar de Josep Pallach, Pueyo va dir que faran “una licitació pública” perquè pugui construir-s’hi una residència.

Seria d’iniciativa privada en règim de concessió i la Paeria treballarà amb la Fundació de Pardinyes per fer-ho possible. Les entitats veïnals de Pardinyes han organitzat mobilitzacions en contra de l’alberg i a favor de la residència, argumentant que la Paeria es va comprometre el 2007 a cedir aquest solar per a un geriàtric. El govern diu que va ser un compromís personal d’Àngel Ros.

El PSC només recolza la residència i el Comú avala el pla del govern El PSC es va desmarcar ahir de la reubicació de l’alberg per a temporers assenyalant que “nosaltres només hem mostrat el nostre suport que es faci una residència al solar del carrer Josep Pallach”. Així ho va assegurar el portaveu del grup, Jaume Sellés, que va recalcar que no comparteixen “el model ni les dimensions de l’alberg”, però van celebrar que el govern assumís algunes de les seues propostes. Per la seua part, el Comú també va celebrar que “finalment s’hagi negociat el projecte amb partits i entitats”, i va qualificar d’“electoralisme populista” el rebuig dels socialistes a l’alberg.

tracking