SEGRE

Catalunya permetrà integrar a la xarxa pública escoles concertades encara que no aportin un edifici

El president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la consellera Laura Vilagrà, abans de la reunió setmanal del Consell Executiu.

El president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la consellera Laura Vilagrà, abans de la reunió setmanal del Consell Executiu.Ruben Moreno / Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la modificació del Decret llei de procediments d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat, que permetrà la integració d’un centre privat concertat o d’una altra administració encara que no aporti un edifici, sempre que s’ubiqui en un entorn desfavorit socioeconòmicament i la zona no disposi de prou places per escolaritzar, havent de crear un centre nou.

El decret per a la integració de centres a la xarxa pública es va aprovar el maig del 2019 amb l’objectiu de donar resposta de forma urgent a les necessitats d’escolarització en una zona determinada, i alhora enfortir el sistema públic d’educació, ha informat el Govern en un comunicat.

Per aplicar el decret s’han de complir criteris com que el sol·liciti la titularitat del centre, que hi hagi necessitats d’escolarització al municipi, que l’edifici i les instal·lacions compleixin els requisits i que el personal compleixi els requeriments del servei d’educació. Des de l’aprovació del decret, un total de 10 centres concertats o municipals ja s’han adherit a la xarxa de titularitat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat.

Són l'Institut Escola Eixample de Barcelona, l'Escola Ateneu Igualadí de Igualada, l'Institut La Vall de Tenes, el CEE Virolai de Cornellà, l'Institut Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní d’Anoia, l'Institut Escola Elisabets de Barcelona, l'Institut Escola Sicília de Barcelona, l'Institut Escola Londres de Barcelona, l’Escola Aldana de Barcelona i l'Institut Escola Proyecte de Barcelona –que ho farà el curs 2022-2023–.

tracking