SEGRE

URBANISME EDUCACIÓ

La Paeria dona al Govern el solar per a l'institut de Cappont

Postius diu que Educació ja redacta el projecte || La conselleria renovarà el pavelló Antorxa a l'ampliar el col·legi Camps Elisis

Protesta el 2019 per demanar l’institut de Cappont.

Protesta el 2019 per demanar l’institut de Cappont.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme de la Paeria va aprovar ahir cedir a la Generalitat el solar del carrer Riu Besòs 11, que ara serveix de pàrquing, per construir l’esperat i reivindicat institut a Cappont. Segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, “no se cedeix tot el solar perquè s’habilitarà una zona verda” i va explicar que “la Generalitat ja està redactant el projecte perquè surti a licitació”. Creu que ben aviat el Govern donarà llum verda a la construcció.

La comissió també va informar de la cessió d’un altre solar la Generalitat, al carrer Santa Cecília, que es destinarà a l’ampliació de l’escola Camps Elisis. El nou àmbit comprendrà el centre actual fins al pavelló Antorxa, incloent unes casetes de jardineria en la part posterior. A més, la intenció és que el departament d’Educació també restauri i reformi el pavelló Antorxa, però mantenint la titularitat municipal.

Així mateix, Postius va explicar que la Paeria i la Generalitat han firmat un conveni per construir un nou baixador de la línia fèrria Lleida-la Pobla de Segur al Camí de Grenyana, “que donarà servei al Polígon El Segre i servirà per visitar el Molí de Cervià i la Mitjana”. De moment, es construirà el baixador, que costarà 2 milions d’euros, i no s’eliminaran els tres passos a nivell ni se’n construirà un d’elevat davant de la falta de consens amb els veïns. També s’habilitarà un aparcament i es construirà un tram de vorera amb enllumenat que arribarà fins a l’avinguda de la Indústria.

En un altre ordre de coses, la Paeria expropiarà després de 10 anys uns terrenys del carrer Palauet que ja formen part del Vial de Víctor Torres. El propietari demana 249.593 euros i la Paeria els ha valorat en 68.977, per la qual cosa haurà d’intervenir el jurat d’expropiacions. D’altra banda, la comissió va abordar la sentència que ha estimat parcialment una demanda del PSC sobre la suspensió de llicències pel POUM.

Tots aquests expedients aniran al ple del dia 30. En paral·lel, l’edil no adscrita Ángeles Ribes va exigir netejar el Parc de l’Aigua.

tracking