SEGRE

COMERÇ POLÈMICA

La promotora del projecte del parc comercial de Torre Salses a Lleida es querella contra Pueyo i Postius per prevaricació

Afirma que han vulnerat la llei per retardar la tramitació del projecte i no complir el conveni per executar el vial d'accés || També els demanda als dos i a Freixanet davant del Tribunal de Comptes

Els terrenys de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners.

Els terrenys de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa promotora del projecte del parc comercial de Torre Salses, Promenade Lleida, va presentar dilluns passat al jutjat de guàrdia del Canyeret una querella per prevaricació contra l’alcalde, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, segons la informació a què ha tingut accés aquest diari. Paral·lelament, ha presentat davant del Tribunal de Comptes una demanda de responsabilitat comptable contra tots dos i contra la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet. L’empresa no va voler fer ahir declaracions sobre aquest fet i es va limitar a confirmar que ha presentat la querella i la demanda.

D’aquesta manera, porta a la pràctica les seues amenaces d’acudir als tribunals per dos qüestions. Una, per considerar que l’equip de govern municipal d’ERC i Junts –també quan el Comú també hi era– retardava de forma indeguda la tramitació del projecte. L’altra, perquè creu que l’ajuntament incompleix les clàusules de l’acord firmat entre ambdós parts el 2019, poc abans de les municipals, quan encara governava el PSC, per prolongar i desdoblar el vial Víctor Torres, que és el principal accés a Torre Salses.La querella per prevaricació responsabilitza Miquel Pueyo com a alcalde i Toni Postius com a responsable d’Urbanisme de vulnerar la llei.

Promenade Lleida sempre ha mantingut que la Paeria ha incomplert tots els terminis fixats per la normativa per tramitar el pla i els ha prolongat “artificialment”. I pel que fa al conveni per construir l’accés, al mes de febrer ja va anunciar que si el govern mantenia “l’actitud il·legítima d’obstaculitzar” el projecte acudiria als tribunals per obligar-lo a executar el vial i li exigiria una indemnització pels perjudicis ocasionats.Precisament, aquest conveni és amb tota probabilitat la base de la demanda de responsabilitat comptable davant del Tribunal de Comptes, ja que hi constava que l’empresa aportava la meitat del pressupost –després va oferir sufragar el 100 per cent– i, al no executar-lo, la Paeria està rebutjant recaptar aquesta quantitat. Així mateix, acusaria el govern de destinar de forma irregular partides del pressupost de la Paeria a pagar informes jurídics contra el projecte.Aquesta iniciativa judicial arriba després que la setmana passada la promotora presentés un recurs contenciós contra la resolució de la Generalitat de Catalunya que li denega de forma definitiva la llicència comercial.

Els tres edils diuen que no han rebut cap notificació

El govern i els tres edils afectats per la querella i la demanda van refusar ahir pronunciar-se sobre aquest fet, ja que cap d’ells no ha rebut la corresponent notificació ni del jutjat ni del Tribunal de Comptes, per la qual cosa desconeixen el contingut de l’acusació. No obstant, al llarg dels últims anys tant Miquel Pueyo com Toni Postius han manifestat en diverses ocasions que el govern es limita a aplicar escrupolosament la llei a l’hora de tramitar el projecte del parc comercial i en cap cas no l’ha vulnerat per retardar-lo. Pel que fa al conveni, fa uns mesos va adoptar la decisió de no iniciar els tràmits per aplicar-lo basant-se en sengles informes, un de jurídic del vicesecretari general sobre la cessió de solars i un altre del coordinador econòmic. Finalment, aquesta mateixa setmana va recordar que és inviable atorgar la llicència d’obres mentre el Govern no li doni la comercial.

tracking