SEGRE

Pueyo sobre la querella per Torre Salses: "El govern ha actuat escrupolosament i ha fet allò que ens obligava la llei"

L'alcalde de Lleida es mostra "absolutament tranquil" i convençut d'estar fent "el millor per a la ciutat"

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb els tinents d'alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet

Pueyo sobre la querella per Torre Salses: "El govern ha actuat escrupolosament i ha fet allò que ens obligava la llei"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Estem absolutament tranquils, convençuts que estem fent el millor per a la ciutat de Lleida i complim el programa amb què ens vam presentar a les eleccions del 2019". Així s'ha pronunciat l'alcalde Miquel Pueyo arran de la querella per prevaricació presentada contra ell mateix i el tinent d'alcalde Toni Postius per la promotora del parc comercial i d'oci projectat a Torre Salses. A la vegada, Promenade Lleida també ha presentat una demanda de responsabilitat comptable davant el Tribunal de Comptes contra Pueyo, Postius i la tinenta d'alcalde, Jordina Freixanet. "El govern ha actuat des del principi de manera escrupolosa i, a més, ha fet allò que ha estat estrictament necessari i allò a què ens obligava la llei en cada moment", ha afirmat.

La promotora que projecta a Torre Salses el parc comercial i d'oci Promenade Lleida va presentar dilluns una querella contra Miquel Pueyo i Toni Postius per prevaricació, tal i com a avançat aquest dijous SEGRE. Responsabilitza l'alcalde de Lleida i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de les demores que considera "injustificades" en la tramitació del projecte i d'incomplir el conveni signat el 2019 entre la Paeria, amb l'aleshores alcalde Fèlix Larrosa (PSC), i els promotors per perllongar i desdoblar el vial Víctor Torres, que suposaria el principal accés al complex comercial. A la vegada, Promenade Lleida també ha presentat una demanda de responsabilitat comptable davant el Tribunal de Comptes contra Pueyo, Postius i Freixanet.

L'alcalde de Lleida, acompanyat per la resta de membres del govern municipal d'ERC i Junts, ha comparegut aquest migdia tot i que ha assegurat que cap dels tres responsables municipals ha rebut, fins ara, cap notificació, ni per part de l'administració de justícia, ni del Tribunal de Comptes, i ha dit que n'han tingut coneixement per la premsa.

"El govern ha actuat des del principi de manera escrupolosa i, a més, ha fet allò que ha estat estrictament necessari i allò a què ens obligava la llei en cada moment", ha remarcat. "Sempre hem acatat tots els informes jurídics dels habilitats nacionals i dels funcionaris de la Paeria, fins i tot, aquelles vegades en què podíem no estar-hi plenament d'acord", ha dit l'alcalde de Lleida.

"Diem no a un model especulatiu"

"Diem no a les grans concentracions comercials a la perifèria, a un model especulatiu, poc sostenible, que no aporta riquesa, que condemna a la precarietat un seguit de llocs de treball volàtils, un model sense cap mena d'implicació social i que demostra símptomes de decadència arreu del món", ha exposat Miquel Pueyo. "Aquest no és el model d'aquest govern i tampoc creiem que és el model de la ciutat", ha afegit.

"Apostem per una ordenació comercial que sigui equilibrada i estigui integrada a la xarxa urbana, que complementi i potenciï l'oferta existent de petits i mitjans establiments", ha remarcat. "Aquest és el model amb què ens vam presentar a les eleccions del 2019 i que, per tant, va ser sancionat per una còmoda majoria de la societat lleidatana, i és un model que defuig les grans concentracions comercials a la perifèria, creu en el comerç de proximitat, creu que cal aprofitar la gran oportunitat que suposa el Pla de l'Estació i la revitalització dels espais buits als barris", ha exposat l'alcalde.

"Tanca la porta a qualsevol tipus de negociació"

"Lamentem que la promotora no entengui o no vulgui entendre quin és el nostre posicionament, un posicionament transparent, clar i argumentat des del primer moment", ha asseverat Pueyo. En cas de confirmar-se que Promenade Lleida ha optat per la via penal -tal com la promotora ha confirmat a l'ACN-, "ens col·locaria a tots en una situació diferent i que, òbviament, tanca la porta a qualsevol tipus de negociació i a allargar unes converses que des del punt de vista de la promotora acaben, aparentment, en una incriminació", ha assenyalat Pueyo.  

"No estem disposats a negociar amb aquells que intenten fer-nos canviar de posició a base de pressions i amenaces ni amb aquells que pretenen aconseguir a través de la judicialització el que no van aconseguir a través de l'expressió lliure de la voluntat dels ciutadans a través de les urnes", ha afirmat l'alcalde de Lleida.  "No accepten ni acceptarem lliçons d'ètica d'aquells que han mantingut tradicionalment una ferma aliança amb els promotors de Torre Salses i que, en alguns casos, fins i tot, van passar en poques hores de treballar per a la Paeria a fer-ho per als promotors", ha afegit.

Així mateix, Miquel Pueyo ha indicat que "no ha estat només la Paeria qui, suposadament, ha posat entrebancs al desplegament de Torre Salses". En aquest sentit, ha recordat que "la Generalitat ha arxivat la llicència comercial i, a més, ha desestimat el recurs d'alçada que van interposar els promotors perquè no reunia els requisits per poder atorgar aquesta llicència". A la vegada, "el Registre de la Propietat ha decidit no inscriure la reparcel·lació d'aquest expedient atès que hi ha trobat més d'una de deficiències que impedeixen que la petició prosperi".

Promenade Lleida porta als tribunals el bloqueig de la llicència comercial

D'altra banda, Promenade Lleida va anunciar fa uns dies que recorrerà als tribunals la decisió de la Generalitat d'arxivar la llicència comercial per al projecte de Torre Salses. Així mateix, "es reserva el dret d'exercitar les accions legals necessàries per depurar les responsabilitats derivades de les irregularitats produïdes en tot el procediment de tramitació del parc comercial i de lleure", segons va indicar la promotora.

tracking