SEGRE

PARDINYES POLÈMICA

Tràmits per al nou alberg per a temporers de Lleida, que el PSC veu desmesurat

El PP critica que es destinin 90.000 euros a enderrocar les sitges

Imatge de les antigues sitges del Senpa de Pardinyes.

Imatge de les antigues sitges del Senpa de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, es va reunir ahir amb veïns de Pardinyes per explicar-los les seues propostes per donar allotjament als temporers i als sensesostre. Larrosa els va traslladar propostes com realitzar les modificacions urbanístiques pertinents perquè els titulars d’explotacions agràries puguin rehabilitar edificis ja existents o aixecar construccions per donar allotjament als temporers o posar a disposició pisos socials de l’EMU. El cap de l’oposició, tanmateix, s’oposa a la proposta del govern municipal de construir un alberg amb una capacitat màxima de 120 persones “perquè no garanteix prou privacitat i intimitat”.

Va recordar que el PSC és partidari de construir un o diversos equipaments de convivència reduïda, amb una capacitat d’entre quaranta i cinquanta places, que podrien donar atenció a temporers i, durant la resta d’any, es podrien destinar a altres usos educatius. Per als sensesostre, va afirmar que han plantejat destinar pisos socials i implantar el projecte Acadèmi@18 a l’edifici de les Josefines, una proposta per a la inclusió social de les persones.

D’altra banda, el portaveu del PP a la Paeria, Xavi Palau, va denunciar que a la comissió d’Economia d’avui es porta una modificació de crèdit de més de 90.000 euros per enderrocar les antigues sitges de Pardinyes on s’aixecarà l’alberg. “És reprovable l’actitud del govern perquè ho han fet d’esquena als veïns”, va afirmar.

Per la seua part, Fruita amb Justícia Social va criticar “la hipocresia del PSC sobre l’alberg i la residència a Pardinyes, ja que la proposta de la Paeria evidencia que qui continua oposant-se a l’acollida digna dels temporers és per racisme i aporofòbia”.

tracking