SEGRE

URBANISME NORMATIVA

Més d'un expedient al dia per edificis en mal estat, obres il·legals o solars bruts

El departament de disciplina urbanística de la Paeria n'ha tramitat 230 aquest any || Hi ha més denúncies de particulars per treballs o instal·lacions sense permís i afloren més immobles il·legals

La Paeria va declarar en ruïna i enderroca aquest edifici del carrer del Carme 41 al no fer-ho el titular.

La Paeria va declarar en ruïna i enderroca aquest edifici del carrer del Carme 41 al no fer-ho el titular.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha tramitat des de començament d’any un total de 230 expedients de disciplina urbanística a edificis o solars que incompleixen la normativa. Els principals motius són que la façana o l’estructura de l’immoble estigui en mal estat i ha de ser reparada o bé declarada en estat de ruïna en cas que estigui molt deteriorada, solars que acumulen escombraries o brossa i obres o construccions il·legals. La quantitat és més elevada que en anys anteriors, segons la informació facilitada per l’àrea d’Urbanisme de la Paeria, que ha constatat un augment de les denúncies de particulars per obres il·legals.

Els expedients poden comportar multes de més de 3.000 euros si s’incompleixen els avisos d’advertència previs. Des de l’1 de gener, la Paeria ha emès 140 expedients d’ordres d’execució, que inclouen actuacions com reparació de façanes, neteja de solars, obligació de passar la inspecció tècnica d’edificis (ITE), o reparar deficiències estructurals.D’altra banda, ha tramitat un total de 86 expedients de protecció de la legalitat, entre les quals a part d’obres o instal·lacions sense llicència hi ha construccions il·legals, com cases o magatzems construïts en sòl rústic a l’Horta. Quant als expedients de declaració de ruïna d’un immoble, des de començament d’any se n’han tramitat quatre.La Paeria va detallar que les obres sense llicència o sense comunicació prèvia són les que generen més expedients, seguides de les ordres d’execució de manteniment d’edificis i neteja de solars.

Va afegir que la majoria d’ordres per obres sense permisos són a particulars, el nombre dels quals dobla el d’empreses. A més, una quinzena d’entitats bancàries han rebut una ordre per fer obres en un edifici o netejar un solar de la seua propietatEl tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va destacar l’increment de les denúncies de particulars i ho va atribuir al fet que “molta gent ara valora el silenci i n’hi ha moltes per sorolls, ja sigui per obres il·legals o instal·lacions sense llicència, com terrasses, i la previsió és que aquest any acabarem amb més expedients de disciplina urbanística que en els anteriors”.D’altra banda, va recordar que quan es traspassa una construcció ubicada en sòl no urbanitzable, el Registre de la Propietat en remet una còpia a l’ajuntament, que ha d’emetre un informe sobre la seua situació a nivell urbanístic, la qual cosa fa aflorar més immobles il·legals.

tracking