SEGRE

HOSTALERIA INICIATIVES

'Agents cívics' per reduir el soroll de clients en terrasses de bar de Lleida

Hostaleria afirma que prepara una campanya amb la Paeria que començarà al juliol com a prova pilot || Per conscienciar usuaris i minimitzar molèsties veïnals

Imatge d’arxiu de terrasses a la plaça Ricard Viñes.

Imatge d’arxiu de terrasses a la plaça Ricard Viñes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Buscar un equilibri entre el dret a l’oci nocturn en terrasses de bars i al descans dels veïns, reduint el soroll que generen els clients. Aquest és l’objectiu de la campanya que preparen els hostalers de la capital amb la Paeria, segons va indicar el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona. Va assenyalar que moltes vegades les persones que són a les terrasses no són realment conscients de les molèsties que provoquen les seues converses als residents als edificis propers on estan situades.

Per això, la campanya apel·larà a la “responsabilitat” dels clients. Solsona va explicar que a més d’anuncis en mitjans i xarxes, plantegen col·locar cartells a les terrasses i situar persones en aquestes zones a tall d’agents cívics perquè contribueixin a conscienciar els clients de la necessitat d’abaixar el volum de les converses. Va apuntar que estan ultimant els detalls amb l’ajuntament amb la idea d’iniciar la campanya al juliol, com a prova pilot.

“Volem intentar controlar al màxim” el soroll, va remarcar, perquè “les terrasses solen ser font de conflicte”. “Des de la llei antitabac, cada vegada hi ha més terrasses, i amb la Covid també se n’ha incrementat l’ús. Alhora, hi ha més pressió dels veïns pel soroll.

Per aquest motiu intentem buscar un equilibri i tenir un oci de qualitat”, va argumentar. Va afegir que en “altres anys” ja havien portat a terme campanyes per minimitzar les molèsties als veïns, “però es feien més tímidament, i aquest any es reforçarà”.Abans de l’entrada en vigor de la llei que va prohibir fumar a l’interior dels locals, el 2011, a la ciutat de Lleida hi havia 286 terrasses. Des d’aleshores s’han disparat i només fins al 2018 ja s’havien atorgat llicències per a més de sis-centes.

Segueixen les dificultats per trobar personal al sector

El sector de l’hostaleria continua tenint dificultats per trobar personal disposat a treballar en aquest sector, segons va admetre el secretari general de la federació. La inestabilitat generada per la pandèmia va provocar que molts treballadors canviessin de sector i les condicions i horaris laborals de l’hostaleria tampoc hi ajuden. D’altra banda, Solsona va manifestar que s’han produït de nou “conats” de robatoris de cadires de terrasses de bars. El març passat se’n van robar centenars i els proveïdors no donaven l’abast a reposar-les.

tracking