SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici l''estafador de l'amor' per robar 141.000 € a una lleidatana

La víctima el va conèixer a la xarxa i en una trobada “van flirtejar”, segons la Fiscalia

L’acusat no va anar a l’últim judici assenyalat per al 16 de març.

L’acusat no va anar a l’últim judici assenyalat per al 16 de març.A.GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha tornat a assenyalar per a dimecres vinent el judici a un veí de Mallorca de 27 anys acusat d’estafar més de 141.000 euros a una lleidatana que va conèixer per una plataforma d’internet i amb la qual va mantenir dos trobades en persona el 2018. El tribunal va haver de suspendre fins en dos ocasions –l’octubre de l’any passat i el mes passat de març− aquesta vista oral davant de la incompareixença de l’acusat, que no va justificar el motiu de la seua absència. La Fiscalia li sol·licita una pena de cinc anys de presó per un delicte d’estafa agreujada.

Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’home va conèixer la víctima a finals del 2016 a través de les xarxes socials així com en una plataforma de transmissió en directe. Tots dos, segons l’escrit d’acusació, van iniciar una relació d’amistat i fins i tot va viatjar a Lleida en una ocasió per conèixer la dona personalment. També van coincidir en una cita de YouNow a Cerdanyola del Vallès l’agost del 2018 on, segons recull la Fiscalia, “van flirtejar”.

A mitjans d’aquell any, l’acusat, “sabent que la víctima tenia solvència econòmica i convencent-la que estava a punt de guanyar diners i podria invertir en fons”, li va demanar les claus per poder accedir i operar al seu compte bancari. D’aquesta forma, des del 17 d’agost fins a l’11 d’octubre, va contractar un préstec i va fer diverses transferències des dels comptes de la víctima als seus. Per mantenir la confiança, feia diferents moviments entre els comptes, perquè la dona veiés que efectivament li entraven diners, encara que desconeixia que eren seus procedents de comptes de la seua titularitat, segons la Fiscalia.

En total, l’acusat es va apoderar 141.197 euros. A més a més de la condemna de cinc anys de presó, el Ministeri Públic demana que se li imposi una multa de 4.500 euros i que torni a la víctima la quantitat estafada. D’altra banda, l’Audiència jutjarà el 14 de juliol un home a qui li demanen cinc anys de presó per un delicte contra la salut pública.

El mes de febrer del 2019, la Guàrdia Urbana va observar l’acusat fumant un porro al costat d’un altre individu a la plaça del Dipòsit de Lleida i, al procedir a identificar-los, va empènyer un agent i va sortir corrents i va tirar a terra 13 bossetes amb cocaïna i heroïna, substàncies destinades a la venda i el preu de les quals al mercat s’estima en 230 €.

tracking