SEGRE

ENSENYAMENT NOU CURS

Educació ja té monitors per a gairebé tots els col·legis al setembre

Preveu que en unes dos setmanes tindrà el servei garantit per a les tardes || El Parlament valida el decret que veta aplicar el 25% de castellà a les classes

Festa de l’aigua l’últim dia del curs al col·legi Riu Segre.

Festa de l’aigua l’últim dia del curs al col·legi Riu Segre.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació té molt avançada la contractació del servei de monitors per atendre els nens a les escoles de Lleida durant les tardes del mes de setembre, quan només hi haurà classes al matí per no augmentar la càrrega lectiva, malgrat que l’inici del curs a Infantil i Primària s’avança una setmana, al dia 5. La delegació d’Educació ja ha tancat els acords per atendre la majoria de centres i preveu que en un parell de setmanes hagi completat la totalitat. El departament ha prioritzat arribar a acords amb les firmes que actualment ja aporten monitors per al menjador i en els casos que no ha estat possible o no hi ha menjador escolar, com per exemple en nombroses escoles rurals, ha buscat altres alternatives.

Aquestes activitats extraescolars als centres es prestaran majoritàriament entre les 15.00 i les 16.30 hores. D’altra banda, el Parlament va validar ahir el decret llei del Govern que fixa els criteris d’elaboració i validació dels projectes lingüístics dels centres educatius i determina la “inaplicació” de percentatges de català i castellà amb els vots favorables d’ERC, Junts i comuns i en contra de PSC, la CUP, Vox, Cs i PP. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar que aquest decret completa la regulació de la llei sobre el català a les aules, aprovada amb els vots de PSC, ERC, Junts i comuns, mentre que per als socialistes trenca amb aquest acord perquè no recull l’ús curricular del castellà.Al seu torn, ahir es van reunir membres de la plataforma de pares d’infants de Lleida que s’han quedat sense la plaça elegida per al curs vinent amb el delegat d’Educació, Claudi Vidal, per demanar-li l’alliberament immediat de les places vacants.

Vidal va dir que fins a mitjans de juliol no serà possible saber si és viable.

Avanç de curs amb música del Rèquiem de Mozart

El departament d’Educació està rebent una allau de crítiques pels tres vídeos que ha difós –per a Infantil, Primària i Secundària– en els quals destaca que l’avanç de l’inici del curs que ve al 5 de setembre en els dos primers nivells i al 7 en el tercer comportarà beneficis per a la conciliació familiar, l’aprenentatge i el feminisme. D’una banda, professors i sindicats consideren que això suposa banalitzar aquesta mesura.

Per una latra banda, les xarxes socials s’han acarnissat amb el fet que el vídeo utilitzi com a banda sonora Dies irae, una part del Rèquiem de Mozart que descriu l’arribada del judici final, la qual cosa ha provocat múltiples burles. A més, un altre aspecte que ha estat molt comentat és que el vídeo destinat a Secundària tingui com protagonistes una parella d’enamorats que tornen a veure’s al començar el curs. Diputats del PSC i els comuns també han criticat aquesta iniciativa a través de Twitter.

tracking