SEGRE

Tribunals

Recorren l'arxivament de la causa contra la Llar de Sant Josep

Els familiars, van interposar una querella al considerar que l’exdirectora va incórrer en els delictes d’homicidi imprudent, omissió del deure de socors, atemptat contra la integritat moral i contra els drets dels treballadors

Una empresa va desinfectar la Llar de Sant Josep en plena pandèmia.

Una empresa va desinfectar la Llar de Sant Josep en plena pandèmia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Familiars d’usuaris de la Llar de Sant Josep de Lleida que van morir pel brot de Covid en la primera onada de coronavirus, en què van morir 36 dels 89 residents, han presentat un recurs contra l’arxivament provisional de la investigació contra l’exdirectora que va dictar la setmana passada el jutjat d’instrucció 1 de Lleida, com va avançar SEGRE. Els familiars, representats per Xavier Prats, de Prats Advocats, van interposar una querella al considerar que l’exdirectora va incórrer en els delictes d’homicidi imprudent, omissió del deure de socors, atemptat contra la integritat moral i contra els drets dels treballadors. Tanmateix, la jutge ha determinat que no hi ha cap prova per seguir la investigació.

Els querellants insisteixen que hi va haver negligència per part de la directora per “abandó de funcions”. Entre altres motius, asseguren que el geriàtric va estar sense metge des del 16 fins al 26 de març del 2020 i que la investigada no va sol·licitar ajuda amb prou diligència. A més, al recurs reiteren que no “va procurar que els residents tinguessin assistència sanitària” i que va actuar amb “absoluta passivitat”, per la qual cosa “la seua falta d’actuació és clarament causa indubtable de les morts esdevingudes”. D’aquesta manera, demanen a l’Audiència de Lleida que revoqui el sobreseïment i que es continuï amb la causa.

tracking