SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Un jutjat perdona més d'1,8 milions d'euros de deute a una empresària lleidatana

Administradora d'una firma de la construcció que va entrar en concurs l'any passat || Amb el procediment de la Segona Oportunitat, també l'exonera de pagar 157.000 euros a Hisenda

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del Jutjat de Primera Instància número 6 (Mercantil) de Lleida ha concedit el procediment de Segona Oportunitat a una empresa lleidatana, a qui s’exonera d’un deute de més d’1,8 milions d’euros. És una de les quantitats més importants perdonades a les comarques lleidatanes gràcies a aquest procediment, que permet exonerar persones del pagament de deutes a creditors sempre que s’actuï de bona fe, s’hagi intentat atendre els pagaments i no hagi estat condemnat per delictes contra el patrimoni.

En aquest cas, l’empresària, segons va explicar la seua advocada, Onditz Pereira Nart, del despatx d’advocats i economistes Baiget & Pereira, era l’administradora d’una empresa de la construcció que va entrar en concurs de creditors l’any passat.

A causa del seu càrrec, havia de fer front a les obligacions de pagament, també al ser avaladora de crèdits a quatre entitats financeres. En total, gràcies al procediment de Segona Oportunitat se li ha exonerat un deute de 1.864.849 euros. Així mateix, inclou el perdó del pagament de més de 157.000 euros a l’Agència Tributària.Des de l’entrada en vigor el 2015 d’aquesta llei, més de 300 lleidatans s’han beneficiat i han pogut començar de nou.

Recentment, com ja va avançar SEGRE, el jutjat de Primera Instància número 6 de Lleida va perdonar un deute de més de 320.000 euros a una pensionista de Tàrrega que havia avalat el seu marit, ja mort, i tenia una part de la seua pensió embargada. En el primer semestre de l’any, el nombre de concursos de creditors presentats a la província de Lleida es va disparar un 30%, assolint la xifra de 144. Trenta d’aquests casos es referien a persones físiques i uns altres 22, a persones jurídiques (empreses). El gruix dels casos, amb 92, es refereix a persones amb activitat empresarial, que és el tipus de casos que més s’ha incrementat.

La nova llei concursal eleva el límit d’exempció de ‘deute públic’

El Congrés va aprovar la setmana passada la reforma de la llei concursal, coincidint a fi de la moratòria vigent des del 2020 per pal·liar els efectes de l’aturada provocada per la pandèmia. El text, que ha de passar pel Senat i es preveu que entri en vigor a l’agost, busca agilitzar el procediment concursal i oferir alternatives a la liquidació d’empreses, així com una major utilització dels instruments de segona oportunitat i harmonitzar requisits amb la resta de la UE.

Respecte a la segona oportunitat, les exoneracions previstes en el projecte de fins a 1.000 euros davant Hisenda i 1.000 euros més amb la Seguretat Social s’elevaran fins a 10.000, amb la qual cosa es pretén que autònoms o persones físiques no hagin de liquidar o vendre béns quan passen per dificultats.

tracking