SEGRE

ENSENYAMENT BALANÇ

La baixada de competències bàsiques, menys significativa a Lleida

En canvi, a la resta de Catalunya hi ha preocupació per la caiguda de nivell com en matemàtiques || Castellà, català i anglès, les matèries amb millors resultats

Imatge d’arxiu d’alumnes del Gili i Gaya fent les proves.

Imatge d’arxiu d’alumnes del Gili i Gaya fent les proves.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La delegació d’Educació a Lleida i diversos instituts de la província van valorar d’una forma menys significativa el descens dels resultats de les competències bàsiques a quart d’ESO a Catalunya, on s’ha registrat una baixada en totes les matèries, segons el Consell Superior d’Avaluació. El departament ho atribueix al fet que la pandèmia de la Covid-19 i el tancament de centres “ha incidit” en els resultats “quant a l’efecte mitigador de l’escola en les desigualtats” entre alumnes. Tanmateix, diversos directors d’instituts de Lleida es van mostrar satisfets amb els resultats (per províncies es publicarà al setembre), que valoren el nivell acadèmic de català, castellà, anglès, matemàtiques i cientificotecnològica.

Per exemple, el del Josep Lladonosa va afirmar que “no hem baixat i sembla que hem pujat respecte a la mitjana catalana”. Tot i així, va assenyalar que el descens general “és preocupant” i ho va atribuir al fet de treballar amb projectes “que no permeten aprofundir”. La del Samuel Gili i Gaya també va afirmar que “en totes les matèries tenim resultats per sobre de la mitjana catalana, per la qual cosa hem fet una valoració molt positiva amb el professorat”.

Amb tot, va dir que “es podria millorar si hi hagués més recursos per atendre la diversitat”. D’altra banda, el del Manuel de Montsuar va afirmar que “els resultats han estat molt bons en totes les matèries”. La del Joan Oró va explicar que han pujat en matemàtiques, però que en la resta de matèries han baixat.

“Ho tenim en compte per proposar estratègies de millora”, va afirmar, mentre que el d’Artesa de Segre va apuntar que “no hem notat una baixada significativa”.Malgrat això, a Catalunya, el nivell dels adolescents ha baixat. Les que han obtingut els millors resultats són llengua castellana, amb 75,2 punts de 100 (-2,8 punts respecte de l’any 2021), català té 74,1 punts (-2,4); anglès, 68,4 (-2,1); cientificotecnològica, 63,7 (-0,2) i matemàtiques, amb 61,7 (-5), és la nota més baixa des del 2012.

tracking