SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El conseller Elena titlla d'“extrema dreta” el govern d'Alcarràs

El titular d'Interior, d'ERC, defineix així l'equip de Jordi Janés, de Junts, en un míting || Aquest últim li exigeix disculpes i ell respon que es referia a l'anterior alcalde

Joan Ignasi Elena

Joan Ignasi ElenaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tensió entre ERC i Junts, socis de govern a la Generalitat, va tornar a agreujar-se ahir al fer-se públic un vídeo en el qual el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena (ERC) qualifica d’“extrema dreta” el govern d’Alcarràs, que ostenta Junts amb Jordi Janés al capdavant. Unes declaracions que van aixecar ahir un terratrèmol polític i que corresponen a un acte que els republicans van fer divendres per presentar el seu alcaldable, Jordi Castany. Durant el seu discurs, Elena va fer referència a la polèmica que hi va haver fa tres anys a Alcarràs, quan Janés va cessar el seu tinent d’alcalde, Manel Ezquerra, acusat d’abús de poder i líder de la formació independent Sempre Alcarràs, amb la qual Junts va arribar a un pacte de govern.

De fet, Ezquerra va ser alcalde entre juny del 2019 i desembre del 2020. Sobre aquest context, Elena va dir que “amb aquest referent del que va ocórrer fa tres anys, us convido a donar un suport molt majoritari a la candidatura del Jordi perquè no torni a passar el que va passar, perquè el poble d’Alcarràs no estigui en mans de, podríem dir, l’extrema dreta? O en qualsevol cas, del que la majoria de ciutadans d’Alcarràs no volien”. Malgrat que el míting va ser divendres les declaracions del titular d’Interior no es van fer públiques fins ahir, provocant un terratrèmol polític tant a nivell municipal com català.

En resposta, Janés va dir que “entenc que el context fos un míting, però no ens pot acusar d’extrema dreta perquè no hi compartim res amb, diria que es va escalfar i voldria demanar-li que es retractés i vingués a Alcarràs per conèixer com es treballa al municipi”. En relació amb si aquestes declaracions augmenten la tensió entre ERC i Junts, Janés va afegir que “sent socis de govern hi hauria d’haver un fair play entre els partits, sobretot entre consellers, però no hauria de fer aquestes acusacions ni a mi ni a cap rival polític”. Sobre això, Elena va fer un tuit assenyalant que “òbviament no em referia a l’actual alcalde d’Alcarràs, sinó al que va ser alcalde amb els vots de Junts i que l’actual alcalde va haver d’expulsar del govern per les seues actituds intolerables”.

La cúpula de Junts exigeix al conseller una rectificació immediata

? Les reaccions a les declaracions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al govern d’Alcarràs no s’han fet esperar i diversos dirigents de la cúpula de Junts per Catalunya ja li han exigit una rectificació immediata. El secretari general de la formació, Jordi Turull, va fer un tuit que deia a Elena que “una disculpa o rectificació estaria bé. Si coneguessis només una mica l’alcalde Jordi Janés i Junts Alcarràs no faries aquestes desafortunades afirmacions banalitzant l’extrema dreta.

No tot s’hi val”. Per la seua part, el secretari d’organització de Junts, David Torrens, va qualificar de “molt preocupant” que Elena qualifiqués d’extrema dreta Jordi Janés i es va preguntar si la seua formació estava sent investigada per Interior precisament per considerar-los d’extrema dreta. L’exconseller Josep Rull va defensar Janés i va dir que les declaracions de Joan Ignasi Elena són “impròpies d’algú del seu nivell”.

tracking