SEGRE

SERVEIS TRANSPORT

Caos a Renfe pel robatori de cablatge amb 15 trens anul·lats i 1.470 afectats a Lleida

La sostracció de 600 metres de cable de fibra òptica suspèn vint-i-dos trens d'Alta Velocitat de Figueres a Madrid i els Mossos detenen un jove de 19 anys a Tarragona || El col·lapse va durar unes cinc hores

Diversos viatgers esperant ahir a l’estació Lleida-Pirineus arran de la suspensió de trens.

Diversos viatgers esperant ahir a l’estació Lleida-Pirineus arran de la suspensió de trens.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un robatori d’uns 600 metres de cable de fibra òptica a Santa Oliva, al Baix Penedès, va provocar ahir al matí un col·lapse en plenes vacances a la línia d’Alta Velocitat entre Figueres i Madrid. I és que es van suspendre vint-i-dos trens entre les 6.00 i les 11.00 hores i hi va haver 7.200 viatgers afectats. A Lleida, van resultar perjudicades unes 1.470 persones per l’anul·lació de quinze trens.

Bona part dels passatgers afectats a Lleida se n’anaven de vacances i alguns fins i tot havien d’agafar un avió a Barcelona, però arran de la falta d’informació van donar per fet que no arribaven a l’aeroport. Algunes de les persones que s’acumulaven a l’estació Lleida-Pirineus van explicar que “ens han dit” que els trens tornarien a circular una vegada restablert el servei poc després de les 11.00 hores. Hores més tard, Renfe va donar per solucionada la incidència i va informar de la recol·locació de “tots” els viatgers afectats.

Tanmateix, la companyia va afirmar que a la tarda es van registrar demores per les limitacions de capacitat i de velocitat de la línia d’Alta Velocitat, especialment al tram afectat pel robatori de cable. Tot i així, va assegurar que s’ha tornat l’import del preu del bitllet als usuaris que van preferir no ser recol·locats a cap altre tren sense cap cost.Durant el col·lapse, la companyia va gestionar trens especials “en la mesura que sigui possible” i en va sortir un a les 08.57 de Madrid a Camp de Tarragona que va efectuar parades intermèdies a Guadalajara, Calataiud, Saragossa, Lleida i Camp de Tarragona i un altre entre la capital espanyola i el Camp de Tarragona a les 11.00 hores. També es van habilitar tres trens més entre Saragossa i Madrid, Barcelona i València i Figueres i Girona cap a Barcelona.Va ser sobre les 02.30 que es van detectar afectacions en les comunicacions, senyalització, sistemes de telecomandament d’energia, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre l’Arboç i Figueres-Vilafant.

Hores després del robatori, els Mossos d’Esquadra van arrestar a Santa Oliva un jove de 19 anys relacionat amb els fets, que van sorprendre en una zona de vies del mateix municipi i que es va resistir a la detenció. Els Mossos van recuperar part del material robat a la línia d’Alta Velocitat i mantenen oberta la investigació per si el detingut hagués actuat amb altres persones. L’última incidència va ser el 22 de maig, quan una avaria a la catenària va tallar més de tres hores la línia d’Alta Velocitat entre Lleida i Madrid. La incidència va causar retards, com la de més de 104 minuts d’un AVE de Barcelolna cap a Sevilla que parava a Lleida.

tracking