SEGRE

SEGURETAT CIVISME

La Paeria ja ha instal·lat disset càmeres més a l'Horta de Lleida

L'estiu passat en va col·locar 17 i el 2023, vuit més || Va renovar les primeres que van col·locar per millorar-ne la precisió

Imatge de la instal·lació de la primera càmera l’agost del 2021.

Imatge de la instal·lació de la primera càmera l’agost del 2021.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ja ha instal·lat durant les últimes setmanes disset càmeres més amb lectors de matrícula en camins de l’Horta, que s’afegeixen a les dinou que ja va col·locar l’estiu passat. Així ho va assegurar ahir el regidor de l’Horta, David Melé, que va detallar que en total se’n col·locaran més d’una quarantena per vigilar la circulació de vehicles per les partides i prevenir així possibles robatoris o assalts en torres i domicilis. Val a recordar que fa un parell de mesos l’ajuntament va anunciar que renovaria les càmeres que havia instal·lat l’estiu passat per “millorar-ne l’eficiència i precisió”.

En aquest sentit, Melé va recalcar que això va ajudar que “la Guàrdia Urbana rebi informació dels vehicles que llegeixin les càmeres d’una forma més ràpida” i va posar èmfasi que la tasca més important que s’ha fet fins ara del projecte ha estat fer la infraestructura per poder instal·lar els aparells. “En un entorn rural la complexitat és que no hi ha mobiliari urbà ni connectivitat ni alimentació, de manera que la part més complexa del projecte ha estat dotar la zona de pals, punts d’alimentació per a plaques solars, connectivitat i habilitar servidors en cada punt.” Paral·lelament, Melé va recalcar que l’objectiu pel qual es van instal·lar aquests lectors de matrícula era “per disposar de més seguretat, per això aquestes tenen unes condicions molt concretes i donen una informació per detectar vehicles, no era un projecte fet per solucionar problemes relacionats amb els abocaments il·legals d’escombraries”. Una afirmació que fa amb referència a les demandes dels veïns de l’Horta de reduir el nombre d’abocaments a les partides.

En aquest sentit, la Paeria va dir que està ultimant un projecte per vigilar aquest tipus de pràctiques més endavant. Quant al funcionament de les càmeres ja instal·lades, el regidor de l’Horta va assegurar que “estan donant molt bons resultats i informació sobre el trànsit de vehicles, la qual cosa ens serveix per fer llistats de vehicles partint del recorregut que fan o si la seua conducta és sospitosa”.

tracking