SEGRE

Detingut a Lleida un lladre especialitzat en furts en establiments amb més de 70 antecedents

Els Mossos l'acusen d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, dos furts i de resistència als agents

Imatge d'arxiu d'un detingut pels Mossos d'Esquadra.

Imatge d'arxiu d'un detingut pels Mossos d'Esquadra.Mossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns a Lleida un home de 39 anys, acusat d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, dos delictes de furts i de resistència i desobediència als agents de l'autoritat. Des del primer fet, el 7 de juliol, els investigadors ja sospitaven que l'autor seria una persona coneguda policialment per més d'una setantena d'antecedents, la major part per furtar en establiments comercials oberts al públic. El detingut passarà aquest dimecres davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el 7 de juliol per la denúncia d'un furt en un gimnàs del carrer Lluís Companys. Un home va entrar en la recepció de l'establiment i va sostreure un telèfon mòbil que es trobava damunt el taulell. La responsable va sortir darrera seu però es va enfrontar amb ella i va fugir.

Posteriorment es van produir dos fets més similars. El 22 de juliol es va produir un altre furt de diners de la caixa en una botiga d'electrodomèstics de Bisbe Ruano i el 3 d'agost també dels diners de la caixa d'un gimnàs de l'avinguda Doctor Fleming de Lleida. En aquest cas va empentar al responsable per poder fugir del lloc.

Segons els Mossos, aquesta persona es va desplaçant per diversos barris de la ciutat i va observant els establiments, com ara botigues, restaurants, tallers, gimnasos o concessionaris de vehicles. Quan observa una oportunitat hi entra comportant-se com un client més o persona relacionada i, "actuant descaradament i decidida", aprofita per emportar-se objectes de valor que troba en taulells, despatxos o zones reservades de fàcil accés i poc vigilades.

Aquest dilluns agents de la unitat d'investigació el van localitzar caminant pel carrer Boters i, tot i la "resistència activa", finalment va poder ser detingut amb l'ajuda d'una segona patrulla.

tracking