SEGRE

LABORAL ADMINISTRACIÓ

Uns 400 interins lleidatans no han pogut optar a conservar la feina

Ho atribueixen a un procés d'inscripció confús per regularitzar les places i a errors informàtics || Presenten recursos per demanar a la Generalitat que rectifiqui

Imatge d’arxiu d’una protesta d’interins a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una protesta d’interins a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 400 lleidatans treballadors interins de la Generalitat no han pogut optar a conservar la seua ocupació en el procés que ha obert l’administració catalana per poder estabilitzar i regularitzar la seua plantilla. Ho atribueixen a un procés d’inscripció confús i a errors informàtics. Com a conseqüència d’aquest fet, alguns dels afectats afirmen que, quan la llista d’admesos i exclosos en aquest procés es va fer pública el dia 22 de juliol, “molts estàvem citats a convocatòries que no es corresponen amb la nostra experiència laboral”.

Almenys un centenar d’afectats s’han unit en una plataforma per reclamar a la Generalitat que rectifiqui. La plataforma estima que uns 4.000 interins estan en aquesta situació a Catalunya. Afirma que “molts afectats portem dècades treballant en l’administració i, si no es repara la situació, no podrem estabilitzar la plaça i podem perdre la nostra feina”.

Afegeixen que, “després de consultar la direcció general de Funció Pública, ens van dir que l’error era nostre i no es podia reparar”.Els afectats ja han presentat recursos i escrits individuals demanant solucions. “Considerem que treballem en una administració pública democràtica i no a l’administració de la dictadura franquista en la qual el dret d’esmena i rectificació no existia”, va indicar l’entitat. En un comunicat, la plataforma afegeix que “l’administració es pot equivocar” i que “en la nostra feina passa que famílies s’equivoquen en preinscripcions, matrícules escolars i altres procediments i no per aquesta raó se les ignora o desatén, sinó que se les ajuda”.Per la seua part, Jaume Oms, secretari de Funció Pública de la Generalitat, va dir que “hi ha temps” per poder resoldre els problemes i va demanar als afectats tranquil·litat al considerar que encara és possible resoldre-ho.

Els afectats van apuntar que “no podem estar del tot tranquils fins a arreglar el problema”. La Generalitat preveu convertir en fixes 59.000 fins a finals de l’any 2024 amb aquest procés d’estabilització. Un portaveu de Lleida d’Interins en Lluita va explicar que entre els professionals d’Educació hi ha “por” de perdre places que exerceixen des de fa anys “perquè amb el concurs els la poden prendre” i va afirmar que “ja hi ha qui s’ha quedat sense plaça i esperarà a ser trucat per a substitucions” a l’acumular més punts alguns dels que s’han presentat a concursos de mèrits.

tracking