SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

La Paeria confia que al col·legi Seu Vella baixi l'absentisme, del 50 per cent en els grans

Està previst que a l'octubre tots els alumnes de l'antic Cervantes, fins ara en dos edificis, estiguin al del Canyeret || El de Cavallers podria acollir una regidoria o espais per a entitats

Jordina Freixanet i Sandra Castro van visitar ahir les obres del nou menjador.

Jordina Freixanet i Sandra Castro van visitar ahir les obres del nou menjador.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La unificació dels alumnes del col·legi Seu Vella, que fins ara s’anomenava Cervantes, preveu reduir l’absentisme escolar, que era més d’un 50% de l’alumnat d’entre tercer i sisè de Primària. Fins ara, els nens d’Infantil i primer i segon de Primària estaven a l’edifici del Canyeret (on quedaran unificats tots els alumnes) i els de tercer a sisè de Primària estaven al de Cavallers (que tancarà a causa de les males condicions). “Com que el col·legi estava dividit en dos, hi havia dinàmiques diferents i, a l’edifici del Canyeret, l’escolarització funcionava molt bé i hi havia molta assistència”, va assenyalar ahir l’alcaldessa accidental, Sandra Castro, que va afegir que “quan els alumnes de tercer anaven al de Cavallers, començava a pujar d’una forma preocupant l’absentisme, segurament en més de la meitat dels alumnes”.

Va afegir que les condicions d’escolarització de l’alumnat tenen un impacte sobre el fet d’anar o no a l’escola i tenir un nou edifici, amb tots els alumnes junts, es confia que l’absentisme baixarà. “Es contribuirà a dignificar l’escola i a cohesionar el centre i el claustre”, va afirmar.Castro va visitar ahir les obres de de l’immoble del Canyeret, on s’estan habilitant aules per als de cinquè i sisè de Primària, a més d’un magatzem. Tanmateix, els alumnes d’aquests cursos hauran de començar el col·legi a Cavallers, ja que els treballs no estan acabats, però Castro va dir que la idea és que es traslladin al Canyeret a l’octubre.

D’altra banda, va apuntar que les obres del nou menjador de l’escola, al carrer Companyia, seran al setembre. En cas de no estar-ho a l’inici del curs, les aules que s’estan habilitant funcionaran com a menjador.Una vegada l’immoble de Cavallers quedi tancat, Castro va dir que hi ha diverses opcions sobre els possibles usos. “Hi ha regidories que volen traslladar-se per falta d’espai, hi ha interès del departament d’Educació a fer un camp d’aprenentatge, perquè es duguin a terme activitats sobre la cultura popular i l’Horta o es pot destinar a un espai per a entitats”, va assenyalar.

Així mateix, va dir que esperen que Educació els remeti la informació sobre el canvi de nom oficial a Seu Vella perquè s’aprovi al ple, però poden passar uns tres mesos. Finalment, va dir que l’oferta de places s’adequarà a l’espai i serà un model més assimilat a una ZER, on hi ha agrupacions per internivells.

El curs arranca amb dos centres tancats i dos dies de vaga

El curs que ve començarà a la província amb obres en diversos centres, a més de l’antic Cervantes. Són les de l’escola Balàfia-Pinyana (encara que els alumnes no aniran al nou edifici fins al 2023-2024), la de Vilagrassa i el Vinyet de Solsona, així com l’ampliació de l’institut Alfons Costafreda de Tàrrega. A més a més, el Palau d’Anglesola ha tret a concurs l’ampliació de l’escola Arnau Berenguer i la construcció d’una escola bressol. De fet, la demarcació tindrà disset noves llars d’infants integrades a col·legis rurals.

També està en tràmit la construcció de l’institut de Cappont i l’ampliació de l’escola Camps Elisis. Al contrari, les escoles dels Omells i les Ventoses tanquen per manca d’alumnes. El curs comença amb més vagues convocades per sindicats per als dies 7 i 28 de setembre, seguint amb les reivindicacions contra decisions com l’avanç del curs el 5 de setembre.

tracking