SEGRE

EMERGÈNCIES BALANÇ

Les trucades al 112 augmenten un 12,7% en set mesos a Lleida

S'han rebut un total de 61.241 avisos, dels quals tres de cada deu són per temes de seguretat || Les alertes ciutadanes per incendis s'han duplicat en dos anys

Trucades per comarques

Les trucades al 112 augmenten un 12,7% en set mesos a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les trucades al telèfon d’emergències 112 han augmentat un 12,7% en els set primers mesos de l’any a les comarques lleidatanes. Segons les dades obertes de la Generalitat, entre el gener i el juliol s’han registrat un total de 61.241 avisos a la província de Lleida, la qual cosa ha implicat la mobilització d’efectius d’emergències. Si es compara amb les trucades rebudes abans de la pandèmia, l’augment és del 31,75% en comparació amb els set primers mesos del 2019.

Per tipologia, tres de cada deu trucades al 112 són per temes de seguretat (incidents per agressions, maltractament, baralles, danys contra la propietat privada o pública, i robatoris). Entre el gener i el juliol es van registrar 19.102 trucades per qüestions de seguretat a Lleida, la qual cosa representa un augment del 14% respecte al mateix període de l’any passat i del 51%, en comparació amb els mateixos mesos del 2019. S’ha de remarcar que el 2020, any marcat per les restriccions a causa de la pandèmia, hi va haver menys trucades a emergències per motius de seguretat.D’altra banda, des de la província el 112 va comptabilitzar un total de 15.282 trucades per assistència sanitària, ja sigui per incidències amb persones amb alguna malaltia o per alertar d’una intoxicació i ofegaments.

Aquest tipus d’avisos van créixer un 25% respecte a l’any passat, encara que van ser menys que els que hi va haver el 2020 per la pandèmia de la Covid. Així mateix, també han augmentat les trucades a Emergències per qüestions de trànsit, després de l’augment de la mobilitat, fins un total de 12.019, un 14% respecte al 2021. A més, s’han rebut més alertes ciutadanes per incendis, una xifra que s’ha duplicat en els dos últims anys, fins un total de 6.269 entre el gener i el juliol d’enguany.

Per la seua part, la directora del 112, Irene Fornós, va explicar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que els mesos que reben més trucades són els d’estiu per factors com la calor o l’augment de la mobilitat. Una altra dada que va destacar és que, cada hora, el 112 atén fins a vuit trucades vinculades amb violència masclista. Són de mitjana 196 trucades al dia.

Fornós va indicar que si una persona es troba en aquesta situació és important trucar al 112 per poder activar els cossos d’emergències i va explicar que disposen d’un sistema de geolocalització per saber d’on prové la trucada.

tracking