SEGRE

MOBILITAT SERVEIS

Guerra contra les dobles files

Cotxes al pàrquing del Camp d’Esports, que ha de quedar lliure els dijous per al mercadillo.

Cotxes al pàrquing del Camp d’Esports, que ha de quedar lliure els dijous per al mercadillo.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lluita contra les dobles files i altre tipus d’aparcaments indeguts són una de les raons de ser del servei de grua municipal, que en el 58 per cent dels casos actua per alguna mena d’infracció. Els mercadillos municipals i els carrers de doble sentit i amb més d’un carril en cadascun van ser les zones en les quals més va actuar l’any passat.

Així ho constaten les dades de l’empresa encarregada del servei de zona blava i de recollida de vehicles de la ciutat, Eysa, que detalla que entre l’1 de gener i el 15 de juliol d’aquest any la grua ja ha fet 2.461 actuacions, la xifra més elevada dels últims quatre anys. Així ho constata també la Paeria, que a partir de l’any vinent passarà a gestionar directament tant aquest servei com el de la zona blava després de trenta-vuit anys privatitzat.

L’any passat els mercadillos van sobresortir en aquest sentit i van ser les zones on més va actuar aquest servei. Tant l’aparcament del pavelló Barris Nord com el del Camp d’Esports, que dissabte i dijous es buiden respectivament per acollir el mercadillo, són les zones amb més actuacions de la grua l’any passat, amb 268 i 229 cadascun.

La majoria van ser per aparcar en zona prohibida o reservada per als llocs comercials. Els segueix el carrer Bonaire amb 105 actuacions, la majoria de les quals per aparcar en zona prohibida, seguit de l’avinguda Prat de la Riba, amb 104. En aquesta avinguda, el ventall d’actuacions és molt més variat, ja que hi ha des de trasllats de vehicles per haver estat positiu el conductor en una prova d’alcoholèmia fins a accidents de trànsit.

Al carrer Comtes d’Urgell, la majoria de les 85 actuacions se centren en aparcaments indeguts, aturar-se al carril bus o al de circulació, i per la seua part a Jaume II, la majoria dels 77 serveis són per estacionar en zona de càrrega i descàrrega, igual que a l’avinguda de Blondel, amb 66. L’informe destaca també els casos de Baró de Maials, amb 73 actuacions; Rovira Roure, amb 65; Camp de Mart, amb 63, i Doctor Fleming, amb 56. En tots es repeteixen els casos d’aparcaments indeguts i dobles files, no disposar de la documentació necessària o que el conductor doni positiu en un control d’alcoholèmia

A més de les zones dels mercadillos, Bonaire, Prat de la Riba i Comtes d’Urgell completen el rànquing

El servei de la grua municipal va recaptar l’any passat més de mig milió d’euros

Aquest any, l’actuació més repetida, segons l’empresa Eysa, és la falta de documentació del vehicle o el conductor, com per exemple l’assegurança de circulació o el carnet de conduir. Representa el 24,3 per cent dels casos en els quals la grua ha acabat portant-se un cotxe al dipòsit.

El 8,5% del total d’actuacions és per donar positiu en controls d’alcoholèmia, un 2,2% per accidents de trànsit i en un 2,5% de les vegades que s’han recollit vehicles de la via pública ha estat per evitar o haver detectat un possible robatori de cotxe o motocicleta. Però el capítol d’infraccions representen el gruix dels casos, amb un 58 per cent de tots els serveis.

El 22,6% d’aquests són per aparcar en zones prohibides, el 12,3 per cent per estacionar al davant d’un gual, el 5,1% per fer-ho en una zona de càrrega i descàrrega, el 3% per aturar-se en places reservades per a persones o vehicles especials i el 15% restant correspon a altres tipus d’infraccions.

A partir de l’any que ve l’ajuntament passarà a controlar directament tant el servei de grua com el de zona blava per primera vegada en trenta-vuit anys. Ho farà a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i aquesta assumirà l’actual plantilla de seixanta empleats d’Eysa que es dediquen a aquests treballs.

D’altra banda, el servei municipal de grua va recaptar l’any passat un total de 506.904,45 euros, la xifra més elevada que s’ha registrat en els últims quatre anys, segons la informació de l’empresa concessionària.

tracking