SEGRE

L'ajuntament de Lleida crearà senders urbans ombrejats de punta a punta de la ciutat

El projecte inclou actuar en la passarela del Liceu Escolar

La passarel·la del Liceu Escolar de Lleida.

L'ajuntament de Lleida crearà senders urbans ombrejats de punta a punta de la ciutatGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha anunciat que desenvoluparà un projecte en els propers quatre anys que permetrà crear senders urbans per travessar la ciutat d’un extrem a l’altre per zones ombrejades i espais verds. Des de la Bordeta fins a Agrònoms i des de la Mitjana fins a Gardeny, s’adequaran itineraris ara discontinus amb solucions basades en la natura, com per exemple, ombrejar la passarel·la del Liceu Escolar, segons ha explicat l'ajuntament.

Altres propostes que inclou el projecte estan relacionades amb l’adaptació i la millora de parcs urbans, com el de la Seu Vella, el Turó de Gardeny, La Mitjana i les Basses, per incrementar la cobertura arbòria i generar entorns de biodiversitat a les places, patis escolars i cobertes verdes d’alguns edificis.

La Paeria ha estat una de les 18 ciutats espanyoles, dels 99 projectes presentats, que han aconseguit la subvenció dels fons europeus Next Generation en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència per dur a terme diverses accions vinculades amb la renaturalització i la resiliència de les ciutats. En concret, el projecte “Adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana a Lleida” es va presentar a la convocatòria de la Fundació Biodiversidad, del Ministeri de Transició Ecològica i el repte Demogràfic. L’execució completa implica una inversió de 4.193.111,00 € (sense IVA) i l'aportació que farà la Fundació Biodiversidad és del 89,27% del pressupost, és a dir, 3.743.190,19 euros. Les diferents actuacions contemplades al document s’hauran de desenvolupar entre l'1 de juliol de 2022 i el 31 de desembre de 2025.

El document presentat inclou també un projecte pilot de transformació d’un tram dels carrers Riu Ebre i Dr. Fleming, amb un disseny que incorpori grans espais arbrats i naturalitzats, sistemes de drenatge sostenibles per recollir i infiltrar les aigües pluvials i espais de repòs al carrer.

tracking