SEGRE

Una forta tempesta provoca petites inundacions i tomba branques al Segrià

En alguns punts, l'aiguat ha descarregat acompanyat de pedra

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una intensa tempesta ha provocat aquest dimarts al migdia petites inundacions i la caiguda de branques d'arbres en diversos punts del Segrià. L'aiguat ha anat acompanyat de granís en alguns punts. Segons recull el compte de Twitter Climadelleida/meteoponent , la tempesta ha descarregat 22,6 litres per metre quadrat a la zona de Ciutat Jardí, a Lleida ciutat, entre les 14:40 i les 15:10 hores.

A Alcarràs, el xàfec ha descarregat 30 litres per metre quadrat en 30 minuts i ha provocat petites riuades.

Segons l'ADV Terres de Lleida, la tempesta ha afectat aquesta tarda zones fruiteres de les comarques del Segrià i la Noguera. S'ha format cap a dos quarts de tres de la tarda a la zona centre del Segrià i ha anat avançant cap a la Noguera. Al seu pas, ha deixat aigua, pedra i un fort vent en municipis com ara Alcarràs, Lleida o Torrelameu, entre altres. La pedra que ha caigut, molt barrejada amb aigua, era petita, en concret de la mida d'una llentia i, en algun cas, d'un cigró. De moment, no es té constància de danys en cultius agraris tot i que no es descarta que se n'hagin pogut produir, ja sigui per pedra o vent.

Protecció Civil ha alertat de pluges intenses aquest dimarts a la tarda i demà dimecres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta tarda s'esperen ruixats al Pirineu i Prepirineu lleidatà. A partir de la nit s'iniciarà un descens moderat de la temperatura que es mantindrà els pròxims dos dies.

Un arbre tombat pel vent aquest dimarts a Alcarràs.

Un arbre tombat pel vent aquest dimarts a Alcarràs.Sergi Balué

Una branca caiguda aquest dimarts a la rambla Corregidor Escofet de Lleida.

Una branca caiguda aquest dimarts a la rambla Corregidor Escofet de Lleida.Ferran Perdrix

tracking