SEGRE

SANITAT HOSPITALS

Adaptació de l'Arnau de Vilanova amb tecnologia punta amb 2,4 milions de la UE

Per instal·lar un equipament per a proves oncològiques, un de Ressonància Magnètica i un altre per a Medicina Nuclear || La reforma de les sales, el 2023

La zona d’ambulàncies s’ha resituat pel bloc quirúrgic.

La zona d’ambulàncies s’ha resituat pel bloc quirúrgic.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha obtingut 2,4 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per reformar el centre per instal·lar tres equipaments de tecnologia punta: un és un PET-TAC, per a proves oncològiques que evitarà desplaçaments a Barcelona (actualment l’hospital n’utilitza un de portàtil des de fa poques setmanes fins que no disposi del nou), un altre de Ressonància Magnètica i un tercer per a proves diagnòstiques de Medicina Nuclear, anomenat SPETC-TAC, el qual es renovarà. Per dur a terme les obres, l’Institut Català de la Salut (ICS) ha tret a licitació el contracte per un total de 2.919.230,77 euros, amb l’IVA inclòs. Aquests treballs impliquen la reforma de les sales i espais del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear.

L’Arnau justifica la necessitat d’aquestes obres perquè la sala del SPETC-TAC ha superat els 10 anys d’antiguitat i ha entrat en període d’obsolescència i amb un risc més gran de temps de parada de l’equipament per avaries i dificultat a trobar recanvis. D’altra banda, la nova sala del PET-TAC i de la nova Ressonància Magnètica no s’adeqüen als requisits i a les potencials prestacions assistencials que permet realitzar la renovació dels dos equipaments per a la millora assistencial territorial. D’aquesta manera, cal millorar els sistemes de ventilació, els reforços estructurals per adaptar les sobrecàrregues d’ús als nous equipaments, millorar la instal·lació elèctrica, de veu i dades, entre d’altres.

També cal millorar revestiments i instal·lar portes automàtiques.Segons el plec de clàusules tècniques, la durada dels treballs executius serà de sis mesos i començaran al gener. L’objectiu és que a mitjans de setembre del 2023 es pugui reiniciar l’activitat assistencial amb normalitat.

L’ICS vol que l’hospital tingui els equipaments més moderns

La nova gerència de l’Institut Català de la Salut a Lleida vol que l’hospital Arnau de Vilanova sigui atractiu i tingui la tecnologia més moderna que utilitzi qualsevol hospital de Barcelona perquè els professionals vulguin venir i que la gent d’aquí estableixi que rep una atenció del mateix nivell de qualitat que en un altre lloc.

L’hospital es troba en una situació de reforma integral. Per una banda, s’està construint el nou bloc quirúrgic, que es preveu enllestir l’any 2023, també es farà un altre edifici de consultes externes al costat del que es va habilitar per la pandèmia –amb l’objectiu de guanyar més espai–, s’ha fet una nova UCI neonatal i, a Urgències, està prevista una unitat de curta estada per a pacients en observació de menys de 48 hores i evitar així ocupar llits de l’hospital.

tracking