SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Castelló homenatja Albert Coll, primer metge que va morir a Lleida per Covid

La família d’Albert Coll, amb l’alcalde de Castelló, Omar Moumri.

La família d’Albert Coll, amb l’alcalde de Castelló, Omar Moumri.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castelló de Farfanya va retre ahir un homenatge pòstum al doctor Albert Coll i Nus, metge local i primer facultatiu que va morir a Lleida per Covid, el 2020. L’acte va comptar amb el descobriment d’una placa commemorativa en honor a Coll, que donarà nom al consultori mèdic local. L’alcalde, Omar Moumri, va apuntar que va ser un reconeixement a ell i a tot el personal sanitari que va morir lluitant contra la Covid.

El doctor Albert Coll tenia 63 anys i exercia com a metge de família a Castelló de Farfanya, Os de Balaguer i Àger. El col·legi de Metges de Lleida també li va concedir la distinció de Col·legiat d’Honor, a títol pòstum en reconeixement als seus valors humans i professionals. A l’acte també van assistir el delegat de Salut a Lleida, Josep Pifarré, i la gerent d’ICS, Yolanda Lejardi.

D’altra banda, els experts asseguren que aquesta tardor hi haurà una altra onada de casos de Covid, segons Clara Prats, investigadora de Biocomsc de la UPC. Per a Antoni Trilla, degà de la facultat de Medicina de la UB, “els contagis arribaran segur encara que no s’esperen casos greus”. Per la seua part, el director de l’OMS, Tedros Adhanom, va avisar ahir que la relaxació de mesures per evitar els contagis per coronavirus poden augmentar la transmissió a la tardor.

tracking