SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

Demanen mantenir a la presó el presumpte assassí del barri de Cappont de Lleida

Es compleixen dos anys del crim i del seu ingrés a la presó

Pierre Rubio.

Pierre Rubio.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida té previst acollir avui una vista per a la pròrroga de presó de Pierre Rubio, l’acusat d’assassinar el 18 de setembre del 2020 a un home en un pis del barri de Cappont. La vista s’ha de celebrar ja que dos anys de presó preventiva és el termini màxim de privació de llibertat que la llei permet abans del judici tret que hi hagi una pròrroga. La Fiscalia demanarà que es mantingui aquesta mesura cautelar pel risc de fuga que existeix, la gravetat de la pena a la qual pot ser condemnat i al risc de reincident.

L’assassinat es va cometre la nit del divendres 18 de setembre del 2020, encara que els Mossos no ho van descobrir fins a la tarda del dia 19. Pierre Rubio, el presumpte autor, va fugir a França, on va ser detingut el dia 21 i, posteriorment, empresonat. Va ser un germà de Rubio qui va denunciar el crim.

L’home, que viu París, va rebre una videotrucada del seu germà la nit del divendres 18. Rubio li va confessar que acabava de matar un home. Portava una cervesa a la mà i li va mostrar el cadàver. A més, li va assegurar que es desplaçaria fins allà i faria el mateix amb ell i amb la seua família. Terroritzat, l’home va trucar a la policia i es va dirigir a una comissaria propera per denunciar el que havia fet el seu germà gran. Rubio portava tot just deu mesos en llibertat quan presumptament va matar el seu company de pis, que va conèixer al Centre Penitenciari Ponent.

A finals de desembre havia estat excarcerat. Té nombrosos antecedents i ha protagonitzat diversos aldarulls a la presó.

tracking