SEGRE

URBANISME VIA PÚBLICA

Adjudicades les obres a rambla d'Aragó i Prat de la Riba per fer més espai per als vianants

Començaran al novembre i són els primers projectes en marxa amb fons Next Generation

Prat de la Riba tindrà voreres més amples, més carril bus i un carril bici.

Prat de la Riba tindrà voreres més amples, més carril bus i un carril bici.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha adjudicat els primers projectes finançats amb els fons Next Generation de la UE. Es tracta de fer més espai per als vianants a l’avinguda Prat de la Riba i rambla d’Aragó en detriment del vehicle privat. Els dos treballs els executarà Acsa Obras e Infraestructuras, del grup Sorigué, per 2,2 milions d’euros durant sis mesos.

A la rambla d’Aragó, s’eixamplaran les voreres fins als 9,75 metres, s’eliminarà un carril de circulació i un altre serà per a transport públic. Està previst que les obres comencin al novembre i durin uns cinc mesos. El cost és de 936.316, 88 euros, IVA inclòs.

Pel que fa a l’avinguda Prat de la Riba, també es calcula que les obres, d’1.259.399,69 euros, IVA inclòs, comencin al novembre, però duraran sis mesos. S’ampliaran les voreres fins als 6,3 metres, s’habilitarà un carril bus –ara n’hi ha un entre la plaça Ricard Viñes i el CUAP en direcció a Pardinyes– i un carril bici. Així mateix, està previst habilitar més carrils bici amb els fons europeus. Un anirà des del pont de Pardinyes fins al polígon El Segre; un altre enllaçarà l’avinguda de Pinyana amb el col·legi Espiga; un tercer anirà des de l’avinguda d’Alcalde Porqueres fins a l’institut Manuel de Montsuar i l’escola Sant Jordi i el Club Natació Lleida; i un carril més que completi el de passeig de Ronda. La Paeria també vol que a Rovira Roure es faci un carril bici a costa d’un de la calçada, mentre que al carrer Vallcalent s’ampliarà la vorera dreta eliminant aparcaments.

El mateix que a Bisbe Messeguer, mentre que al carrer Girona es farà el mateix entre l’avinguda Tortosa i Pere de Cavasèquia i es col·locarà una plataforma única entre Jeroni Pujades i Camí de Corbins.

tracking