SEGRE

MOBILITAT SOSTENIBILITAT

Mapa per anar a peu per la ciutat de Lleida

L'ajuntament en prepara un amb la distància i els minuts que es tarda caminant entre diversos punts || Arran d'una proposta de l'institut Guindàvols

Mapa per anar a peu per la ciutat de Lleida

Mapa per anar a peu per la ciutat de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament farà un mapa en el qual indicarà la distància en metres i els minuts que es tarda a anar caminant entre diversos punts de la ciutat. Una iniciativa que sorgeix arran d’una projecte de l’institut Guindàvols, que va elaborar un primer esborrany d’aquest mapa, conegut com metrominut, que va fer en el marc del projecte europeu Erasmus+ Smart Mobility 2.0, juntament amb altres centres d’Itàlia, Alemanya, Lituània i Romania i que va presentar a l’ajuntament perquè estudiï la viabilitat d’incorporar-lo. Precisament, feia temps que el govern local treballava també en aquesta iniciativa després d’acordar-ho amb el Comú, i ha decidit aprofitar el treball fet pel Guindàvols per a un primer esborrany (imatge de la dreta).

Segons el coordinador del metrominut del Guindàvols, el professor Antoni Vila, l’objectiu d’aquest projecte és “promoure una mobilitat sostenible i fer veure a la ciutadania que en ciutats mitjanes com Lleida moltes vegades no és necessari desplaçar-se amb cotxe si sabem la distància i el que es tarda a anar d’un lloc a un altre”. L’estiu passat els alumnes Jaume Morera i Joan Pardell van definir, van mesurar i van calcular les distàncies entre diversos punts de la ciutat i les van presentar a la Paeria, que va prendre el mapa com a referència. Per la seua part, fonts municipals van precisar que per fer el mapa final demanaran ajuda a la Xarxa de Ciutats que Caminen, de la qual formen part capitals com Pontevedra o Pamplona, i en el ple de l’octubre es votarà adherir-s’hi.

Si la iniciativa té bona acollida per part de la ciutadania, més endavant faran un metrominut amb els punts clau de cada barri.

L’esborrany dissenyat per la Paeria per al ‘metrominut’

tracking