SEGRE

ENSENYAMENT NORMATIU

Perspectiva de gènere i ciutadania democràtica a Primària i ESO

Són dos dels sis eixos que inclou el currículum d'aquestes dos etapes, que es podrà aplicar en 3 anys || També benestar emocional i aprenentatge per competències

Protesta del personal laboral d’atenció a la docència. Concentració davant de la seu d’Educació per reinvindicar que són “imprescindibles, no invisibles” i denunciar el “caos” en les adjudicacions de places.

Protesta del personal laboral d’atenció a la docència. Concentració davant de la seu d’Educació per reinvindicar que són “imprescindibles, no invisibles” i denunciar el “caos” en les adjudicacions de places.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va aprovar ahir el decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació bàsica, que inclou Primària, ESO i l’FP bàsica. Assegura que Educació “ja va entregar l’esborrany definitiu d’aquest decret als centres educatius abans de l’inici de curs” i afegeix que “el text del document no ha variat, més enllà de reorganitzacions en el preàmbul i en alguns articles”, així com la incorporació d’aclariments normatius. Els centres tindran tres anys per aplicar progressivament els canvis, com ja es va anunciar el març passat.

En el decret es defineix l’estructura del currículum, que “aprofundeix en l’educació per competències”. Com a novetats, inclou sis “vectors” que es volen impulsar en el sistema educatiu: aprenentatge competencial, perspectiva de gènere, universalitat del currículum, qualitat de l’educació lingüística, benestar emocional i consciència global i ciutadania democràtica.Així mateix, preveu l’enfocament competencial, que combina continguts de les matèries amb “capacitats personals per resoldre situacions problemàtiques”, i contempla una avaluació en consonància. També inclou la possibilitat d’establir àmbits per impartir de forma integrada diferents àrees i matèries i la capacitat dels centres per gestionar de forma autònoma una fracció de l’horari escolar i treballar a partir de projectes globalitzadors.

A més, preveu la preparació dels alumnes per al seu itinerari formatiu posterior i acompanyar-los en el desenvolupament personal i social.D’altra banda, una trentena de representants del personal laboral d’atenció a la docència es van concentrar ahir davant de la seu d’Educació per denunciar les adjudicacions “caòtiques de places” i que en escoles rurals han de fer de monitores de menjador i de lleure a les tardes, quan aquestes no són les seues funcions. Reclamen que les tècniques d’educació infantil d’aquests centres siguin considerades com a educadores. A més, asseguren que en algunes d’aquestes escoles van començar el curs amb aules en obres i sense el material necessari, com canviadors i jocs, i que fan tasques de tutores sense ser-ho.

També afirmen que estan resituant personal amb el curs començat.

Educació diu que un 98,4% de preinscrits a FP tenen plaça

Un 98,4% dels alumnes que es van preinscriure en Formació Professional (FP) han obtingut plaça, segons va indicar ahir Educació. Va xifrar el número total de matriculats en 72.589 a tot Catalunya, una vegada finalitzada la segona fase d’admissió d’alumnes.

En canvi, un 1,6% de sol·licitants, en concret 1.222, s’han quedat sense plaça a l’haver-se inscrit en cicles que s’han omplert amb alumnes que tenien millor nota. Educació va precisar que més del 70% d’aquests només s’havien preinscrit en un únic cicle d’un centre i un torn concret. El departament va xifrar en un total de 16.231 les vacants que queden actualment i els centres podran tornar a oferir-les.

Assegura que hi ha places a Gestió Administrativa (1.071), Administració i Finances (806), Sistemes Microinformàtics (501), Cures Auxiliars d’Infermeria (136) i Educació Infantil (276), entre altres cicles.

tracking