SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Caçats 264 conductors beguts i 103 de drogats

Aquest any en controls de la Urbana || En tot el 2021 van detectar 252 xòfers ebris i 61 van donar positiu en estupefaents

Imatge d’un dels controls de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’un dels controls de la Guàrdia Urbana.GUARDIA URBANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha porta a terme en el que va d’any prop d’una trentena de controls de trànsit programats d’alcohol i drogues, en els quals n’ha denunciat 261 per circular ebris i 103 per donar positiu en el test de substàncies estupefaents. Aquestes xifres superen les que es van registrar en tot l’any passat, quan en els controls es va detectar 252 xòfers ebris i 61 que van donar positiu en el consum de substàncies estupefaents, si bé es van fer menys controls. A més, els registres només fan referència a controls programats i l’objectiu és reduir la sinistralitat.

Diàriament, la Urbana també fa proves a conductors que han comès infraccions, implicats en sinistres o mostren símptomes de no estar en condicions.

La Policia Local ha dut a terme una trentena de dispositius programats per reduir els accidents

D’aquesta forma, en el que va d’any s’han efectuat un total de 2.815 proves d’alcoholèmia i 115 drogotests practicats que s’han saldat amb 227 alcoholèmies administratives, 35 alcoholèmies penals (quan se supera el 0,60 mg/l). També s’ha imputat dos persones per negar-se a fer les proves. Això suposa que han donat positiu 367 –sumant els dos que es van negar a fer-la– de les 2.920 lectures fetes, un 12,5% del total.

A més, s’han tramitat unes altres 57 denúncies per infraccions com falta de l’assegurança i ITV caducades i s’han immobilitzat 54 vehicles al dipòsit. La taxa d’alcohol més alta denunciada des de començament d’any ha estat d’1,31 mg/l.Quant a l’any passat, en el marc d’aquest tipus de dispositius, la Guàrdia Urbana va fer un total de 2.054 proves d’alcoholèmia i 71 drogotests, amb el resultat de 216 alcoholèmies administratives, 36 alcoholèmies penals i 61 drogotests denunciats. És a dir, 2.125 lectures, de les quals 313 van ser positives (un 14,7%).

La taxa d’alcohol més alta va ser d’1,49 mg/l.

Denunciats 22 usuaris de patinets i bicis en un sol dia

La Guàrdia Urbana va denunciar dimarts 22 usuaris de patinets elèctrics i bicicletes que circulaven per sobre de les voreres en diferents punts de la ciutat. S’afegeixen a la vintena de multes que es van imposar a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i ciclistes, com va informar SEGRE ahir.

La Policia Local ha intensificat aquest tipus de controls per infraccions de trànsit i conductes incíviques.D’altra banda, un usuari de patinet va resultar ferit lleu ahir al migdia al xocar contra un cotxe al carrer Enginyer Mias, al polígon El Segre.

tracking