SEGRE

COMERÇ PLA D?ESTALVI ENERGÈTIC

Acaba el termini per posar portes a totes les botigues sense que moltes hagin pogut fer-ho

Les patronals, indignades perquè el Govern no apliqués una pròrroga, demanen no imposar sancions

Aquesta òptica espera poder posar portes la setmana vinent.

Aquesta òptica espera poder posar portes la setmana vinent.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El termini fixat pel Govern central perquè tots els comerços amb climatització instal·lessin un sistema de tancament automàtic del seu accés per complir les mesures d’estalvi energètic va acabar ahir i, com era d’esperar i van advertir les patronals del sector, molts negocis no han pogut complir-ho.

Ja sigui perquè les empreses instal·ladores no donen l’abast, perquè molts locals no estan adaptats per a això o simplement perquè els comerciants no podien fer front a una despesa d’aquestes característiques ara mateix, ahir eren alguns els negocis de l’Eix que encara no tenien porta. “Ens instal·len la porta dilluns i vam tenir sort perquè la sol·licitem abans de l’anunci de les mesures del Govern, però ens consta que a d’altres ni tan sols els han pogut fer un pressupost”, va explicar la treballadora d’una òptica de Sant Joan.

Un altre negoci situat a poca distància opta per una altra alternativa. “No instal·larem porta perquè el nostre local no està preparat per a això, de forma que no posarem calefacció, ens abrigarem o anirem més frescos en funció de l’època de l’any”, va dir el seu responsable. En canvi, d’altres ja disposaven porta automàtica, com és el cas d’una botiga de cosmètica del carrer Magdalena. “Fins ara no la utilitzàvem, teníem la porta oberta, però des d’avui la controlarem amb un comandament”, va assenyalar la dependenta, que va recalcar que “el petit comerç ha fet el que ha pogut, però veiem que franquícies que sí que poden assumir aquesta despesa encara no les han instal·lat”.

Per la seua part, les patronals lleidatanes del comerç també van mostrar el seu descontentament amb el poc temps de què disposaven per adaptar-se a les mesures d’estalvi energètic. “Estem molt decebuts i enfadats amb el Govern, confiàvem que a última hora ampliaria el termini i no ha estat així i veiem que la majoria de negocis que s’havien d’adaptar no ho han fet perquè els instal·ladors van al màxim”, va assegurar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs.

No obstant, va precisar que “al voltant del 90% dels comerços de la província ja complien la mesura abans que entrés en vigor, però el 10% restant no hi han arribat a temps i són els que estan a les artèries comercials de Lleida i les capitals de comarca”. Llaràs confia que el Govern serà flexible i no sancionarà a partir de dilluns, “perquè si no Pimec sortirà en defensa dels comerços, el Govern ha d’assumir la realitat que hi ha, que no donava temps a complir els terminis”.

Per la seua part, la secretària general de la Federació de Comerç (Fecom), Maria Rosa Armengol, també esperava una pròrroga “perquè era impossible complir els terminis del Govern, i ja se sabia d’abans”. Va afegir que “encara s’ha d’aclarir quina administració regularà aquesta mesura, no queda gens clar i és preocupant aquesta falta de previsió”.

Aquesta òptica espera poder posar portes la setmana vinent.

Aquesta òptica espera poder posar portes la setmana vinent.S.C.D.

tracking