SEGRE

LLEIDA

Aniversari sense acte institucional

Per la crisi del Govern, només hi haurà una declaració d'Aragonès

Una concentració celebrada ahir a la nit davant l’Institut Balmes de Barcelona per recordar l’1-O.

Una concentració celebrada ahir a la nit davant l’Institut Balmes de Barcelona per recordar l’1-O.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha replantejat l’acte que tenia previst fer avui amb motiu del cinquè aniversari de l’1-O, en què havien de participar tots els consellers, davant la crisi entre ERC i Junts, i finalment es limitarà a una declaració institucional del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Malgrat que l’Executiu es troba a punt de la fractura, en la commemoració del referèndum sí que hi haurà un acte unitari, la concentració convocada pel Consell per la República i altres entitats sobiranistes, que se celebrarà aquesta tarda a l’Arc de Triomf de Barcelona. Es preveut que a l’esdeveniment, en què l’expresident Carles Puigdemont intervindrà telemàticament, assisteixin dirigents d’ERC, Junts i la CUP.

Les commemoracions es van iniciar ahir amb un acte d’ERC a la Ràpita, on Oriol Junqueras va reivindicar el paper del partit en l’organització del referèndum i va recriminar a Junts la seua actitud actual. A més, el CxRep va celebrar un acte en què va connectar amb diverses escoles on hi va haver càrregues i Puigdemont va animar a participar en la marxa d’avui.

tracking