SEGRE

1-O

Els CDR commemoren els 5 anys de l'1-O a Lleida al primer col·legi on van carregar els cossos policials

Una trentena de persones participen a l'acte que també ha homenatjat dos membres del comitè que han mort aquest any

Els veïns d’Alcarràs van exercir una resistència numantina i la Guàrdia Civil no va poder requisar les urnes.

Els veïns d’Alcarràs van exercir una resistència numantina i la Guàrdia Civil no va poder requisar les urnes.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els CDR han commemorat el 5è aniversari de l'1-O al col·legi electoral de Benestar Social, a l'avinguda del Segre de la capital del Segrià, que al 2017 va ser el primer que va ser atacat pels cossos policials quan la gent es disposava a votar en el referèndum d'independència de Catalunya. Una trentena de persones ha participat a l'acte "senzill però contundent", on s'ha volgut retre homenatge a dos membres del comitè que han mort enguany, l'advocat Àlex Sàrrega, i Roser Porta. Sense presència de polítics de cap partit, aquest no ha estat l'únic acte que s'ha fet a Lleida per recordar l'1-O ja que la Paeria n'ha organitzat un a la mateixa hora al barri de Cappont.

Magda Ballesté, membre del CDR Noguerola-Diputació ha explicat que l'acte de commemoració del 5è aniversari de l'1-O s'ha fet en record de totes les persones que van resultar ferides per la policia quan es dirigien a votar. En aquest sentit, ha assenyalat que malgrat la desmobilització que sembla que hi ha actualment, ells continuen sent un "CDR actiu" que aposta decididament pel camí de la independència i que consideren que encara hi ha "latent" el sentiment d'aconseguir la llibertat del país.

Durant l'acte s'han fet parlaments de record a Àlex Sàrrega i Roser Porta i també s'han dipositat rams de flors a la porta de la seu del Departament de Benestar Social. Així mateix també s'ha cantat els 'Segadors' i s'han cridat consignes a favor de la independència de Catalunya.

tracking