SEGRE

LLEIDA

«La Guàrdia Civil es va endur una urna de cartró amb cartes als Reis Mags»

Jordi Ribalta, alcalde d’Ivorra a la sala de l’ajuntament on es van fer les votacions.

Jordi Ribalta, alcalde d’Ivorra a la sala de l’ajuntament on es van fer les votacions.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil va marxar d’Ivorra amb una urna l’u d’octubre, però no era la que es va utilitzar per al referèndum sobre la independència de Catalunya ni contenia els vots dels veïns d’aquesta localitat de la Segarra. La que van intervenir els agents estava feta de cartró, i era una de les que es van fer servir per votar a la consulta popular del 9-N. Estava adornada amb papers de colors i a l’interior hi havia les cartes que nens i nenes del poble havien enviat als Reis d’Orient les passades festes nadalenques.

L’alcalde, Jordi Ribalta, va explicar que les diferents poblacions de la comarca estaven comunicades entre si l’1-O. Això els permetia estar al corrent del camí que prenia a cada moment la Guàrdia Civil i actuar amb temps per provar de protegir la votació. “Als Plans de Sió van optar per amagar l’urna a la pala d’un tractor”, recorda el primer edil, mentre que a Ivorra la van ocultar en una granja.

“Quan ens van avisar que arribaven els agents de la Guàrdia Civil vam treure l’urna per una finestra per amagar-la”, va explicar el primer edil. Quan els membres de la Guàrdia Civil van marxar emportant-se l’urna equivocada, van tornar l’autèntica a la seu del consistori i allà els organitzadors van continuar rebent votants durant la resta de la jornada, aproximadament cap a les 20.00 hores del vespre.

“Hi va haver algunes poblacions properes que per temor que els confisquessin les urnes van tancar abans les meses electorals. I els veïns que encara no havien votat van acudir a fer-ho a Ivorra”, recorda el primer edil.

Jordi Ribalta, alcalde d’Ivorra a la sala de l’ajuntament on es van fer les votacions.

Jordi Ribalta, alcalde d’Ivorra a la sala de l’ajuntament on es van fer les votacions.X. S.

tracking