SEGRE

Catalunya garantirà la reconstrucció mamària després d'una mastectomia en menys de sis mesos

Un tècnic de l'Institut Català d'Oncologia utilitzant el mamògraf  per fer les proves per al cribratge del càncer de mama.

Un tècnic de l'Institut Català d'Oncologia utilitzant el mamògraf per fer les proves per al cribratge del càncer de mama.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Salut de la Generalitat inclourà les reconstruccions mamàries primàries derivades d’una mastectomia per un procés oncològic dins de les intervencions quirúrgiques que tenen un termini d’accés garantit inferior a 180 dies, ha informat en un comunicat aquest dilluns. El departament preveu la seua entrada en vigor a partir de l’1 de gener de 2023: l’any passat a Catalunya es van realitzar 5.721 intervencions quirúrgiques per al tractament del càncer de mama, dels que el 26,76% van ser una mastectomia total i, d’aquests, en el 60% es va practicar una reconstrucció mamària immediata.

A més, han creat un grup de treball integrat per professionals de la Societat Catalana de Cirugia Plàstica i el Servei Català de la Salut (CatSalut) amb l’objectiu de garantir una "millor atenció" a les dones que requereixin una reconstrucció mamària.

Amb aquest grup de treball es pretén incrementar la contractació de les cirurgies de reconstrucció mamària en 131 sessions de quiròfan en funció de la disponibilitat dels centres sanitaris fins el 31 de desembre, així com crear una tarifa major que bonifiqui la realització d’aquesta intervenció. El grup de treball també identificarà les dones pendents de reconstrucció primària i el departament publicarà una instrucció per garantir l’accessibilitat.

tracking