SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per tocaments a quatre noies a la zona de les festes a Lleida

Entre les víctimes, hi ha menors d'edat || Acusat d'agredir la seua germana de 14 anys en un pis del Secà de Sant Pere

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana de Lleida va detenir la nit de dissabte un home acusat d’abús sexual a la zona de l’escenari habilitat durant les Festes de la Tardor a l’avinguda Alcalde Rovira Roure. Segons van informar ahir fonts policials, els agents van ser alertats que un individu havia fet tocaments de caràcter sexual a diverses joves que es trobaven a la zona. Una vegada al lloc, els agents van prendre declaració a les víctimes, que serien quatre, entre elles també menors d’edat, que van confirmar que aquest home les havia tocat sense el seu consentiment. Una vegada van presentar les denúncies, els agents van procedir a l’arrest del sospitós acusat d’un delicte d’abús sexual.

D’altra banda, també dissabte a la nit, la Urbana va arrestar un home acusat d’agredir la seua germana de 14 anys en un habitatge del barri Secà de Sant Pere. Pel que sembla, una patrulla es va dirigir cap al lloc després de rebre l’avís d’una possible agressió per violència domèstica. A l’arribar al lloc, la menor va relatar als agents que l’havia agredit el seu germà, de 36 anys, de forma que va ser detingut per un delicte de violència de gènere en l’àmbit de la llar.

D’altra banda, els agents van fer dissabte a la nit un tercer arrest, també al Secà de Sant Pere, en aquest cas per un delicte de robatori amb força.Val a recordar que el mes d’agost passat els Mossos van detenir un home de 43 anys com a presumpte autor dels tocaments a dos nenes d’11 anys en una atracció a la festa major d’Alpicat. Va ser arrestat per un delicte d’abús sexual a menors d’edat.

L’any passat, les denúncies per violència sexual gairebé van arribar a les 300 a les comarques lleidatanes, segons l’última Memòria de la Fiscalia de Lleida. Concretament, hi va haver 131 agressions sexuals el 2021 davant de les 76 d’un any abans o 87 del 2019. En el cas dels abusos, n’hi va haver 123, quan el 2020 van ser un centenar de denúncies i 112 el 2019. La Fiscalia atribueix l’augment al fet “que es confia més en la justícia” i a una major conscienciació.

tracking