SEGRE

INFRAESTRUCTURES PLANEJAMENT

Amenaça de portar Urbanisme a la Fiscalia per l'estació de busos de Lleida

Una propietària dels Docs, on està prevista, al veure “arbitrari” el procediment

L’estació de busos està prevista als Docs.

L’estació de busos està prevista als Docs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una propietària dels Docs on està previst ubicar la nova estació d’autobusos amenaça de denunciar davant del Ministeri Fiscal i l’Oficina Antifrau de Catalunya els integrants de la comissió territorial d’Urbanisme que acordin la modificació del Pla General que permet aquesta operació. La reunió de la comissió està prevista per avui. Per disposar de l’edifici dels Docs, s’ha de materialitzar el pla que preveu permutar aquesta parcel·la i la de La Meta per un solar de propietat municipal al carrer Marie Curie, a Cappont, ara destinat a equipaments i que passarà a ser edificable.

En la seua al·legació, la propietària considera que podrien incórrer en un “presumpte delicte de prevaricació els membres de la comissió que votin a favor d’atorgar efectes jurídics de transmissió de titularitat de la nostra propietat a favor de l’ajuntament per un acord d’aprovació definitiva d’un projecte de reparcel·lació d’un planejament que no és vigent ni executiu”. Argumenta que al maig el ple de la Paeria va aprovar de forma provisional la modificació del Pla General per facilitar la implantació de l’estació i la comissió d’Urbanisme preveu aprovar-la avui definitivament, “supeditant la publicació del planejament al fet que l’ajuntament garanteixi la titularitat pública del sòl abans que la modificació sigui executiva”. Afegeix que una vegada notificada l’aprovació definitiva, sense haver estat publicada, la Paeria aprovarà definitivament el projecte de reparcel·lació i ho comunicarà a Urbanisme, que considerarà complerta la condició.

Creu que amb aquest “raonament arbitrari” es vol afirmar “que la Paeria serà propietària del terreny des de la data d’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació, encara que el planejament urbanístic no estigui vigent”.Per la seua banda, fonts municipals van certificar la legalitat del procés perquè és liderat per la direcció general d’Urbanisme i van afegir que l’escrit es va presentar el mes de juny passat i forma part de les tensions habituals d’aquest tipus d’operacions.

tracking