SEGRE

URBANISME HABITATGE

La Paeria ordena desallotjar un bloc okupat a Lleida per falta de salubritat

El número 92 d'Alfred Perenya és ple d'escombraries, paràsits i rates || No hi ha aigua ni llum, però els okupes no volen marxar i el consistori demana auxili judicial

La façana del número 92 d’Alfred Perenya.

La façana del número 92 d’Alfred Perenya.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat el desallotjament de l’edifici del número 92 del carrer Alfred Perenya per insalubritat i falta de seguretat, ja que els pisos –que estan okupats– i els espais comuns estan plens d’escombraries i les instal·lacions estan destrossades. El departament d’Urbanisme ha adoptat aquesta mesura després d’una inspecció efectuada per tècnics municipals a finals de setembre, derivada de la queixa presentada per la comunitat de veïns d’un edifici contigu i de les múltiples actuacions dutes a terme per la Guàrdia Urbana en mesos anteriors per actes incívics, identificació de sospitosos o baralles, entre altres. Els tècnics, que hi van acudir acompanyats per agents de la Policia Local, van constatar al portal que el subministrament d’aigua estava tallat i que tots els comptadors elèctrics eren buits.

A l’interior van comprovar com en alguns pisos no hi havia porta i estaven plens d’escombraries, amb la consegüent fetor, i en d’altres hi havia alguna o algunes persones, però els habitatges també eren plens de residus, hi havia paràsits i rates i connexions il·legals a la xarxa elèctrica, entre altres aspectes. Per tot això, la Paeria ha ordenat el desallotjament immediat de tot el bloc per no complir “les condicions mínimes d’habitabilitat, seguretat i salubritat”.D’altra banda, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va explicar que la Urbana hi va acudir dilluns per notificar el desallotjament, però diverses persones es van negar a anar-se’n. Va assenyalar que la Paeria ha demanat ara auxili judicial per poder executar aquesta ordre.

Postius va destacar que els pisos no estan en condicions de ser habitats per la falta de salubritat i seguretat, i va afegir que els serveis socials oferiran assistència si algun dels inquilins la necessita. Veïns de la zona han denunciat en retirades ocasions que tots els residents són okupes i que a més provoquen molts conflictes.

La façana del número 92 d’Alfred Perenya.

La façana del número 92 d’Alfred Perenya.MAGDALENA ALTISENT

Les escombraries acumulades al pati interior

Les escombraries acumulades al pati interior

Les escombraries acumulades al pati interior

Les escombraries acumulades al pati interior

tracking