SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

Tanca després de 22 anys un restaurant del Mercat de Fleming de Lleida

Per l'alt preu del lloguer, que no es bonifica a l'haver acabat la concessió

El local que ocupava l’Almenara al mercat de Ronda-Fleming.

El local que ocupava l’Almenara al mercat de Ronda-Fleming.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El restaurant i botiga de queviures Almenara Gourmet va abaixar la persiana de forma definitiva fa uns dies després de 22 anys obert al mercat de Ronda-Fleming. El principal motiu és, segons l’amo, Rubén Angulo, l’“inassumible preu” del lloguer del local i les difícils condicions” que havien de complir per tirar endavant. Per la seua banda, l’ajuntament va respondre que, com que la concessió per utilitzar aquests locals municipals va acabar el mes de novembre del 2020, els paradistes i el mateix Angulo passaven a estar en règim de lloguer, la qual cosa comportava no tenir les bonificacions que contemplava la concessió, que eren d’un 50 per cent de descompte.

El responsable del restaurant reconeix que “portem en aquesta situació des del novembre del 2020, quan va acabar la concessió, la qual cosa va comportar que gairebé es tripliqués el preu de l’arrendament, però realment la sensació que tenim és que la Paeria no ha fet res perquè ens hi poguéssim quedar”. Recalca que no “ens han fet fora literalment parlant, però ho han anat posant difícil fins que econòmicament no hem pogut més i estem molt tristos per haver arribat a aquesta situació”. Angulo va afegir que “l’únic que espera la Paeria és que vingui un gran operador i faci de locomotora del mercat, com ja va passar amb el de Cappont fa anys”.

Per la seua banda, el president dels paradistes de Fleming, Jaume Soria, va reconèixer que aquest increment els ha afectat a tots per igual, i ha comportat que “es doblés el preu del lloguer que paguem per la parada” i va vaticinar que “quan acabi la pròrroga al gener, el mercat es quedarà buit”. Actualment només hi ha set parades obertes de la trentena que hi ha en total.

La regidora de Mercats, Marta Gispert, va respondre que “quan es va acabar la concessió de l’Almenara i la resta de parades el 2020 se’ls va fer una pròrroga perquè seguissin en règim de lloguer, però sense poder obtenir les bonificacions que tenien, que eren de fins al 50 per cent perquè passaven a estar en precari”. Gispert va afegir que “és una veritable llàstima que tanqui l’Almenara i hi comptàvem una vegada estigués a punt la reforma del mercat, però al no poder tirar-la endavant de moment no es podia fer res més”. El govern porta ajornant des del febrer treure a licitació la reforma al no tenir els suports necessaris.

tracking