SEGRE

TRÀNSIT INFRACCIONS

Quants usuaris de patinets ha denunciat la Guàrdia Urbana de Lleida aquest 2022?

Les sancions s'han triplicat durant els últims dos anys i el 2022 porta una mitjana de tres al dia || Més vigilància en zones com l'Eix Comercial i Blondel

Un usuari de patinet elèctric a la rambla Ferran.

Un usuari de patinet elèctric a la rambla Ferran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les denúncies a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), la majoria patinets, s’han triplicat en els dos últims anys i aquest 2022 s’han imposat una mitjana de tres sancions al dia. Concretament, segons va recollir ahir la comissió de Seguretat i Civisme de la Paeria, presidida per l’alcalde, Miquel Pueyo, la Guàrdia Urbana ha imposat des de començaments d’any un total de 773 denúncies, quan l’any passat van ser poc més de 600 i el 2020 van ser 255. Durant els últims dies s’ha intensificat la vigilància i el control a conductors de patinets elèctrics i bicicletes amb l’objectiu de conscienciar els usuaris d’aquesta mena de vehicles sobre la necessitat de complir la normativa vigent i, si cal, denunciar les infraccions, especialment la circulació per voreres i altres llocs no autoritzats.

Agents de la Policia Local, amb dotacions de paisà i uniformades, vigilen aquests dies molt especialment tot l’Eix Comercial i l’avinguda de Blondel, en què s’havia detectat usuaris d’aquest tipus de vehicles incomplint la normativa vigent. Des del passat dia 27 de setembre, dia d’inici de la campanya de més vigilància, s’han posat 49 sancions únicament al tram que hi ha entre el carrer Cavallers i la Paeria. La voluntat és donar continuïtat a aquests controls en altres zones on es detecti un nombre més alt d’infraccions.D’altra banda, la comissió de Seguretat i Civisme va explicar els avanços que porta a terme la Paeria per elaborar una regulació per implantar mesures alternatives i complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives, una acció que s’inclou al pla estratègic de convivència i civisme que s’està elaborant.

Per la seua banda, també es va informar sobre el desenvolupament del pla de millora de l’espai públic que la Paeria va posar en marxa l’abril passat. Ja s’han fet 297 accions de millora i 381 estan pendents d’execució en els propers mesos.

Nou pas per a l’adquisició de dos drons per a la Guàrdia Urbana

A la comissió de Seguretat i Civisme celebrada ahir també es va informar que ja està enllestida la tramitació del procediment d’adquisició de dos drons per a la Guàrdia Urbana de Lleida. En les pròximes setmanes, segons va informar el consistori, es posarà en marxa l’expedient administratiu per a l’aprovació del reglament municipal sobre l’ús dels drons per part del cos policial. El reglament s’haurà d’aprovar per la corporació municipal. La previsió és que la unitat de drons de la Guàrdia Urbana estigui acabada a finals d’any. A la comissió de Seguretat i Civisme del juny passat es va informar que un d’aquests drons vigilaria zones com l’Horta de Lleida per evitar actes delictius. Així doncs, la Policia Local de Lleida s’unirà a altres cossos que ja compten amb aquesta tecnologia.

tracking