SEGRE

Suspès el judici per intentar matar un noi tirant-lo escales avall a Lleida perquè l'acusat no es presenta a la vista

És la segona vegada que s'ajorna i la fiscalia demana la detenció de l'encausat i el seu ingrés a presó

L'Audiència de Lleida, amb els jutges, la fiscal i l'advocat de la defensa però sense l'acusat, que no s'ha presentat al judici per intent d'homicidi

Data de publicació: dijous 06 d'octubre del 2022, 13:36

Localització: Lleida

Autor: Laura Cortés

Suspès el judici per intentar matar un noi tirant-lo escales avall a Lleida perquè l'acusat no es presenta a la vistaLaura Cortés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El judici d'un noi acusat d'intentar matar-ne un altre tirant-lo escales avall a la plaça Sant Joan de Lleida, el desembre de 2020, i que s'havia de celebrar aquest dijous a l'Audiència de Lleida s'ha suspès. Ni víctima ni acusat s'hi han presentat tot i haver estat citats. És la segona vegada que s'ajorna el judici, que ja es va suspendre el 27 d'abril per incompareixença de la víctima i alguns testimonis. Aquell dia, l'acusat, que estava en presó provisional, va quedar en llibertat amb la condició que es presentés al judici quan fos citat. Ara, no ha comparegut i la fiscalia ha demanat que se'l detingui i que ingressi de nou a la presó. El ministeri públic li demana 9 anys de presó per un delicte d'intent d'homicidi.

La defensa de l'acusat no s'ha oposat a la petició de la fiscalia i l'Audiència decidirà els pròxims dies quines mesures ordena. Els fets van passar cap a un quart de vuit del vespre, el 4 de desembre de 2020, a la part alta de les escales que hi ha a sobre de l'aparcament de la plaça Sant Joan de Lleida. Segons la fiscalia, l'acusat, que anava amb dos persones més, es va acostar a la víctima, que estava asseguda a dalt li va demanar una cigarreta. Davant la negativa de la víctima; l'acusat, de llavors 19 anys i nascut al Marroc, el va amenaçar amb una navalla i el va empènyer fent-lo caure des d'una alçada de 2,33 metres "amb la intenció evident d'ocasionar-li la mort", segons el ministeri públic.

Un cop a terra, l'acusat va intentar agredir-lo amb una navalla tot dient "vull matar-lo", però els dos amics que eren amb l'acusat el van poder aturar. El noi va quedar inconscient i va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova amb una ferida oberta al cap. L'acusat va fugir del lloc dels fets i els Mossos el van detenir el 9 de desembre al matí a la plaça del Dipòsit.

El 10 de desembre de 2020 va ingressar en presó preventiva, d'on va sortir l'abril de 2022, després que se suspengués el judici per primera vegada per incompareixença de la víctima i alguns testimonis. A més de la pena de 9 anys de presó amb l'agreujant d'abús de superioritat, el ministeri públic sol·licita que se s'imposin a l'acusat 4 anys de llibertat vigilada quan surti de la presó, que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de la víctima durant 5 anys i que l'indemnitzi amb 950 euros per les lesions. 

tracking