SEGRE

La Generalitat aprova a la fi la construcció de l'institut de Cappont per 6,9 milions d'euros

Després de gairebé dos dècades de reivindicacions dels veïns i la comunitat educativa del barri

El 2019, alumnes i pares van 'construir' l'institut amb capses de cartró a tall de reivindicació.

El 2019, alumnes i pares van 'construir' l'institut amb capses de cartró a tall de reivindicació.Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar aquest dimarts a la fi la construcció del llargament reivindicat institut de Cappont per un import de 6.957.471 euros. Va detallar que serà un centre de tres línies (tres classes per curs), però no va concretar quan estarà enllestit. En aquest sentit, el mes de gener passat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va afirmar que havien iniciat els tràmits perquè sigui una realitat “d’aquí a tres o quatre anys”. Estarà ubicat en un solar municipal situat al número 11 del carrer Riu Besòs, entre el camp de futbol de l’Atlètic Segre i el col·legi Frederic Godàs, que la Paeria va cedir a la Generalitat. La cessió va ser aprovada al ple per unanimitat al juny. Fa gairebé dos dècades que els veïns de Cappont i la comunitat educativa de les tres escoles d’Infantil i Primària del barri (Frederic Godàs, Camps Elisis i Francesco Tonucci) reclamen l’institut amb múltiples mobilitzacions, i el 2016 fins i tot van col·locar una primera pedra simbòlica al solar. En l’actualitat, els estudiants dels tres col·legis estan adscrits als instituts del Camp Escolar. Així mateix, el Parlament ha aprovat en diverses ocasions propostes per tirar-lo endavant, que no s’han materialitzat. L’última, el juny passat.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va afirmar que “per a Lleida és summament important” l’institut de Cappont i va remarcarque “es tracta d’una reivindicació llargament acariciada pel barri i la ciutat, que vam assumir el 2019 com un compromís que era necessari tirar endavant”. “Ens situem en l’inici de la concreció de l’institut”, va subratllar. El Govern també va anunciar la reivindicada ampliació de l’escola d’Infantil i Primària Comtes de Torregrossa d’Alcarràs, per 2.198.615 euros. Aquest centre va començar el curs amb gairebé cinc-cents alumnes i ha d’impartir classes als passadissos quan hi ha desdoblaments. El nivell de sobreocupació ronda actualment el vint per cent, igual que el de l’altre col·legi de la localitat, el Parc del Saladar, i l’institut, i l’alcalde, Jordi Janés, va sol·licitar fa setmanes una solució al departament d’Educació.

Aquestes dos construccions formen part de les vint-i-una que ahir va aprovar el Consell Executiu per a tot Catalunya, amb un pressupost global de 98,3 milions i que permetran retirar quaranta-un mòduls prefabricats. Educació també té en marxa obres en seixanta-cinc centres, amb una inversió de més de 700 milions prevista fins a l’any 2029.

tracking