SEGRE

UNIVERSITAT EFEMÈRIDE

La UdL exigeix al Govern finançament per al centre d'investigació Agrotecnio

Reclamació del rector i el director d'Agrònoms en el 50 aniversari d'aquests estudis

L’acte central de commemoració del 50 aniversari d’Agrònoms.

L’acte central de commemoració del 50 aniversari d’Agrònoms.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’acte central de commemoració del cinquantè aniversari dels estudis d’Agrònoms a Lleida va servir ahir de marc per reclamar al Govern un finançament per al centre d’investigació agroalimentària Agrotecnio, constituït el 2013 i que forma part de la xarxa CERCA de la Generalitat.

El director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària, Jordi Graell, va lamentar que no rebi “un tracte just” i el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, va dir que està “segur que els responsables institucionals ho entendran així i resoldran aquesta anomalia que costa d’explicar”. “L’èxit del sector agroalimentari català no es pot entendre sense la contribució dels professionals que ha format Agrònoms [gairebé 11.000 des de la seua creació el 1972], així com del seu personal”, va afirmar Puy.

Per la seua banda, la secretària d’Alimentació, Carme Mòdol, exalumna d’Agrònoms, va assegurar que “estem en procés d’adscripció d’Agrotecnio al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb millora de finançament inclòs”, i va anunciar una pròxima visita de la consellera Teresa Jordà al campus.

Avui es compleix mig segle de la primera classe d’enginyeria tècnica agrària a la granja escola que llavors tenia la Diputació. “Uns inicis difícils i precaris que han donat pas a ser el principal campus agroalimentari, forestal i veterinari de Catalunya”, va indicar Graell, que va mostrar la seua preocupació per la reducció del nombre de professors i investigadors “per la crisi econòmica i la falta de reposició dels últims”.

tracking