SEGRE

INFRAESTRUCTURES ECONOMIA

Demanen recursos al Govern per reduir el deute del parc de Gardeny

L'alcalde, el subdelegat de l'Estat i la UdL

El subdelegat de l’Estat, l’alcalde i el rector de la UdL.

El subdelegat de l’Estat, l’alcalde i el rector de la UdL.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde i president del parc Agrobiotech Lleida, Miquel Pueyo; el rector de la UdL i vicepresident, Jaume Puy; i el subdelegat del Govern central, José Crespín, van elogiar ahir la injecció de 7 milions a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat de l’any vinent per rebaixar el deute històric del parc, després que hagi estat acceptada una esmena d’ERC. No obstant, van remarcar que es tracta d’un gran pas, però no suficient, i tant Pueyo com Crespín van apuntar la importància que la Generalitat aporti també recursos per poder reduir més o saldar el deute total, que a 31 de desembre de 2019 era de 46,1 milions. “Serà necessària la coresponsabilitat d’altres administracions per assegurar financerament l’horitzó del parc”, va dir Crespín.

Pueyo, per la seua part, va afegir que “hem de tenir confiança en el pla de refinançament (d’una altra part del deute), que ens donaria oxigen, però que encara queda aprovar el pressupost de la Generalitat i queda espai de negociació”. Així mateix, va afirmar que els 7 milions de l’Estat “garanteixen la viabilitat del parc i suposen una gran injecció econòmica per a Lleida i el seu entorn”. “Permetrà destinar més recursos a accions d’innovació i generació de projectes entre les empreses del parc, en comptes d’amortitzar deute”, va manifestar.Per la seua part, Puy va subratllar que aquesta partida servirà per fer un pas endavant, però va recordar la necessitat que el Govern central concedeixi la moratòria per al retorn d’uns altres 16,7 milions que vencen alhora.

Sobre això, Crespín va dir que espera que aviat hi hagi bones notícies sobre el refinançament i va subratllar que els 7 milions de l’Estat “donaran una major estabilitat al parc”.

El parc elogia l’aportació de 7 milions a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat

tracking